Diari Més

Pfizer i Moderna rebutgen participar en un estudi sobre trombes proposat per Johnson & Johnson

Els executius de les farmacèutiques argumenten que les seves vacunes són segures

Personal de salut prepara una xeringa amb la vacuna Pfizer contra la covid-19.

Una dosi de les vacunes de Pfizer i Moderna és efectiva en un 80%Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia farmacèutica Johnson & Johnson (J&J) va contactar en privat amb les empreses rivals que han desenvolupat una vacuna contra la Covid-19 per a demanar-los que s'unissin a un esforç comú per a estudiar els riscos dels coàguls sanguinis i parlar amb una sola veu sobre la seguretat de les vacunes, però tantPfizercom a Moderna es van negar a participar, informa The Wall Street Journal.

A mesura que augmentaven les preocupacions durant la setmana passada sobre casos de trombes, J&J va demanar aAstraZeneca, així com aPfizeri Moderna, que s'unissin als seus esforços per a investigar els casos.

Segons el Wall StreetJournal, J&J, a través de correus electrònics i trucades telefòniques, també va buscar construir una aliança informal per a comunicar els beneficis i riscos de les vacunes i abordar qualsevol preocupació plantejada entre el públic pels casos de coàguls de sang, segons les fonts consultades pel rotatiu econòmic.

Sis dones que van rebre la vacuna de J&J van desenvolupar coàguls i una va morir, d'entre les més de set milions de dosis administrades als Estats Units, segons funcionaris federals de salut. Les persones que van rebre les injeccions dePfizeri Moderna no van informar sobre casos similars.

Els executius dePfizeri Moderna van rebutjar l'oferta, argumentant que les seves vacunes són segures, segons aquest mitjà. Les dues empreses també es van oposar perquè no veien la necessitat de duplicar els esforços de les autoritats reguladores i les empreses que ja busquen casos de coàguls de sang i investiguen la causa.

A més, segons el Wall StreetJournal, les dues companyies temien que la seguretat de les vacunes dePfizeri Moderna podria veure's entelada per associació, van dir les fonts del rotatiu novaiorquès.

En canvi, l'empresaanglosuecaAstraZeneca, que també ha registrat casos de trombes després de la injecció de la seva vacuna contra la Covid-19, sí que es va mostrar oberta a col·laborar amb Johnson & Johnson.

tracking