Diari Més

Nega vacunar-se amb l'AstraZeneca i acaba a l'UCI dies després

Un grup de metges holandesos recrimina al ministre de Sanitat per paralitzar la vacunació després d'ingressar en UCI un pacient que va rebutjar el fàrmac de AstraZeneca

Un recipient amb la vacuna d'AstraZeneca.

AstraZeneca guanya 2.592 milions d'euros el 2020 gràcies a la vacunaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de metges holandesos recrimina al Ministre de Sanitat del país per paralitzar el procés de vacunació després de que ingresés a l'UCI un pacient que va rebutjar vacunar-se amb l'AstraZeneca. Reclamen l'inici de la vacunació amb el fàrmac de Janssen i la retirada dels límits d'edat imposats a la vacuna AstraZeneca, segons recull el diari AS.

La campanya de vacunació a Holanda ha patit una davallada considerable en el ritme de vacunació després dels últims casos de trombosis. Els metges holandesos han tractat de concienciar a la població sobre aquesta historia i demanen utilitzar totes les vacunes disponibles en un comunicat.

«Avui va ingressar al nostre hospital el primer pacient que s'havia negat a rebre la vacuna deAstraZenecadesprés de tota la commoció en la premsa. El virus l'ha atacat i podria haver-se evitat», resa el comunicat. La radiografia dels pulmons del pacient mostra els efectes del virus en l'aparell respiratori de l'individu. «No fa falta ser especialista en pulmons per a reconèixer la devastació, ni epidemiòleg per a explicar els riscos de no estar vacunat», afegeix.

Holanda ha administrat 17,13 milions de dosis segons el portal estadísticOurWorldinData. No obstant això, davant l'elevat percentatge de ciutadans que estan rebutjant ser immunitzats i a la vista de les conseqüències que això pot comportar, els metges han demanat que les autoritats posin a la disposició de la ciutadania les vacunes i que cadascun triï «si vol evitar una situació com la del pacient hospitalitzat o no».

tracking