Diari Més

Gossos entrenats poden detectar la Covid amb una alta precisió ensumant l'orina

Un estudi mostra que aquests animals poden detectar les restes de coronavirus amb una precisió del 96%

Ponxo, un llaurador retriever dos anys i mig, va ser un dels gossos entrenats en l'estudi per a detectar el coronavirus ensumant mostres d'orina

Gossos entrenats poden detectar la Covid amb una alta precisió ensumant l'orinaUniversitat de Pensilvania

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos estudis han mostrat que l'olfacte dels gossos pot ser una eina útil contra el coronavirus en ser capaços de detectar la malaltia, amb un alt nivell de precisió, en mostres de saliva i suor. Una nova recerca ha descobert a més que els gossos ensinistrats poden també detectar, amb una precisió del 96%, el SARS-CoV-2 en mostres d'orina, on la càrrega viral sol ser menor.

L'estudi, dut a terme per la Universitat de Pennsilvània i publicat aquesta setmana en la revistaPLOSOne, va ensinistrar a vuit gossos llauradors i un pastor belgamalinoisperquè aprenguessin a identificar mostres d'orina preses a pacients positius en SARS-CoV-2.

Després de tres setmanes d'entrenament, tots els gossos podien identificar mostres positives de SARS-CoV-2 amb una precisió del 96%, expliquen els investigadors en el seu estudi.

«No és una cosa senzilla de demanar als gossos», explica en un comunicatCynthiaOtto, autora principal de l'estudi i directora del Centre de gossos de treball de la Facultat de Medicina Veterinària de la Universitat de Pennsilvània.

«Els gossos han de ser específics a l'hora de detectar l'olor de la infecció, però també han de generalitzar les olors de fons de diferents persones: homes i dones, adults i nens, persones de diferents ètnies i geografies», explica Otto.

En tractar-se d'un estudi inicial, els investigadors continuen treballant per a poder traslladar aquest experiment a aplicacions de la vida real. «L'entrenament ha de realitzar-se amb molta cura i, idealment, amb moltes mostres», indiquen en aquest comunicat de la Universitat de Pennsilvània.

Aquest estudi busca sumar-se a altres treballs actuals que Otto i el seu equip estan desenvolupant, com el denominat «estudi de la samarreta». En aquest experiment, els gossos estan sent entrenats per a detectar si una persona està infectada amb el SARS-CoV-2 o si està vacunada, en funció de les olors que queden en les seves samarretes utilitzades durant la nit.

tracking