Diari Més

El Brasil demana a les dones que vulguin quedar-se embarassades retardar-ho per la virulència de variants del coronavirus

El Ministeri de Sanitat del país ha recomanat que «esperin una miqueta» abans de pensar de tenir un fill

Desenes de persones caminen per una via comercial del centre de Sao Paulo.

El Brasil encén les alarmes: les variants més perilloses del coronavirus avancen pel paísEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Salut del Brasil han recomanat aquest divendres que les dones ajornin els seus plans d'embaràs degut a l'avanç desenfrenat de la pandèmia de la Covid-19 i a l'aparició de nous ceps del virus al país, que viu una letal segona ona de l'emergència sanitària.

Segons va dir en una roda de premsa el secretari d'Atenció Primària a la Salut de la cartera, RaphaelCamara, les noves variants, entre elles la brasilera (P1), s'han mostrat més agressives en gestants, per la qual cosa va orientar a les dones a posposar els seus embarassos fins que la «situació estigui més calmada».

«Si és possible, (recomanem) postergar una mica la gravidesa per a un millor moment, perquè puguin tenir la gravidesa més tranquil·la (...) Per a una dona jove que pot triar el seu moment de gravidesa, el més indicat és esperar una miqueta fins que la situació estigui una mica més calmada», va assenyalar.

Enfront de l'avanç dels nous ceps del coronavirus, el secretari igualment va recomanar que les dones embarassades que figuren en els grups prioritaris en el calendari d'immunització contra laCovidsiguin vacunades.

«La visió clínica d'especialistes mostra que la variant nova té una acció més agressiva en les embarassades. Abans estava vinculada al final de la gravidesa, però ara es nota una evolució més greu en el segon, fins i tot en el primer trimestre», va destacarCamara.

el Brasil és un dels països més assotats per la crisi de la Covid-19, amb un total de 368.749 morts i 13,8 milions d'infectats, i compta amb una de les més altes taxes de mortalitat entre embarassades i puèrperes del món (7,78%).

D'acord amb les dades presentades per la cartera, en el que va d'any 433 dones embarassades o que recentment van donar a llum han mort per la malaltia, enfront dels 546 decessos registrats en tot l'any de 2020.

Si bé estudis internacionals relacionen l'embaràs ipuerpérioa un major risc de complicacions per la Covid-19, un informe de l'Observatori Obstètric Brasiler Covid-19 va apuntar que la principal raó per darrere de les dades és la falta d'assistència a aquestes dones, ja que un 22,6% mai va arribar a ser ingressada en vigilància intensiva.

tracking