Diari Més

Sanitat llança la campanya 'Jo em vacuno segur'

La vacunació avança a bon ritme i els últims esdeveniments amb AstraZeneca i Janssen no han tingut gaire repercussió

La campanya pretén conscienciar a la població i incidir en la seguretat de les vacuna.

Sanitat llança la campanya 'Jo em vacuno segur'Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat llança aquest divendres la campanya Jo em vacuno segurper a conscienciar a la població i incidir en la seguretat de les vacunes, l'acceptació de les quals entre els ciutadans continua sent altíssima.

La secretària d'Estat de Sanitat, SilviaCalzón, ha anunciat aquesta campanya sobre les vacunes que, segons ha recalcat, «sens dubte, ens col·loquen en un horitzó d'esperança per salvar la salut després d'un any tan dur».

La vacunació a Espanya avança a bon ritme, i segons Calzón, els últims esdeveniments ambAstraZenecaiJanssenno han tingut repercussió en el nombre de ciutadans que es neguen a vacunar-se.

Al marge que algun dia, puntualment alguna comunitat hagi comentat que notava algun rebuig, al ple de l'Interterritorial del dimecres totes les autonomies van comentar que l'acceptació «és altíssima, sigui de la marca que sigui», ha subratllat Calçons.

Espanya, ha afegit, és un país que sempre ha reconegut la seva seguretat i importància per salvar vides i «això no està sent una excepció amb lacovid, tot el contrari, detectem una demanda tremenda, de col·lectius que pregunten quan seran vacunats».

Les autoritats sanitàries espanyoles estan a l'espera del dictamen de l'Agència Europea del Medicament (EMA)sobre la vacuna deJanssenper l'estudi d'uns trombes rars.

Mentre es pren aquesta decisió, unes 150.000 dosis d'aquest sèrum -que només precisa d'una punzada i està destinat a immunitzar prioritàriament al grup de 70 a 79 anys- segueixen emmagatzemats a l'espera del seu possible repartiment entre les comunitats autònomes.

A més, dijous passat, es va revisar l'estratègia d'immunització perquè la vacuna d'AstraZenecas'administri als majors de 60, enfront del criteri anterior de punxar als grups de fins a 55 anys. Des d'aquest dia, s'han administrat 590.000 sèrums de la farmacèutica anglo-sueca a persones de 60 a 69 anys.

En total, estan vacunats amb aquest sèrum 2,9 milions d'espanyols, però a l'espera de saber si reben la segona dosi o no estan al voltant de dos milions, menors de 60 anys.

A Espanya s'estudien una dotzena de casos de trombes que poguessin estar relacionats amb l'administració de la vacuna.

tracking