Diari Més

La vacuna espanyola de la farmacèutica Hipra podria arribar a l'octubre

Es conservarà entre 2 i 8 °C, la qual cosa facilitarà la seva logística i distribució

Pla mitjà d'una treballadora analitzant una mostra de PCR en el laboratori d'Hipra.

La vacuna contra la covid-19 dels laboratoris gironins Hipra començarà els assajos clínics el junyICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèuticaHipra, que té els seus laboratoris a la localitat gironina d'Amer, preveu iniciar els assajos clínics de la seva vacuna, basada en una proteïna recombinant desenvolupada per la pròpia empresa, el mes de juny, començar a produir-la a l'octubre i fabricar 400 milions de dosis durant el 2022.

Així ho ha informat l'empresa en un comunicat, després de rebre avui la visita del president del Govern, Pedro Sánchez, qui ha assenyalat que el projecte de la farmacèutica per desenvolupar una vacuna contra lacovidés un dels més «esperançadors» per aconseguir un fàrmac espanyol aquest mateix 2021 i ha reivindicat la «unitat» per a sortir de la pandèmia.

La firma, especialitzada en vacunes per la salut animal i que amb la pandèmia ha anat avançant cap a la salut humana, ha avançat que la seva vacuna 'HIPRASARS-CoV-2' és «una vacuna de proteïna recombinant que ha estat dissenyada per optimitzar la seva seguretat i induir una potent resposta immunitària neutralitzadora del virus de la covid-19».

També ha anunciat que es conservarà entre 2 i 8 °C, la qual cosa facilitarà la seva logística i distribució.

Els especialistes de la farmacèutica han contemplat els diversos escenaris de vacunació, l'efectivitat enfront de diferents variants «i la més que probable necessitat de dosi de revacunació».

L'empresa espera que els assajos clínics, que començaran al juny, culminin amb èxit per iniciar la producció a l'octubre d'aquest mateix any, amb l'objectiu de posar en marxa la seva comercialització a finals de 2021, subjecte a l'obtenció de les autoritzacions oportunes.

Segons les projeccions actuals deHipra, està previst que es produeixin 400 milions de dosis durant el 2022 i per 2023 es podria arribar als 1.200 milions de dosis.

El projecte compta amb el suport de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), així com dels Ministeris de Sanitat, Indústria i Ciència i Innovació.

En aquests moments, la farmacèutica també està duent a terme una línia de recerca en col·laboració amb l'HospitalClínicde Barcelona per desenvolupar una vacuna contra la covid-19 basada en elmRNAdel virus.

Hipraocupa el sisè lloc en el rànquing mundial de vacunes per la salut animal i és el laboratori que més vacunes innovadores i tecnològiques ha llançat en els últims 10 anys, amb un total de 22.

L'empresa va tancar l'exercici 2020 amb una xifra de negoci de 319 milions d'euros i per a aquest 2021 preveu un creixement del 13,5% respecte a l'exercici anterior.

En l'actualitat, la plantilla deHipraestà formada per més de 2.000 persones i dedica el 10% de la seva facturació anual a la recerca i desenvolupament de noves vacunes.

Actualment té 39 filials i 11 centres de diagnòstic repartits per tot el món i comercialitza els seus productes en més de 100 països.

tracking