Diari Més

Els israelians ja no hauran d'utilitzar la mascareta a l'aire lliure a partir de diumenge

Més de la meitat de la població ja ha rebut les dues dosis de la vacuna

Imatge d'arxiu d'un israelià.

Els israelians ja no hauran d'utilitzar la mascareta a l'aire lliure a partir de diumengeEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els israelians ja no estaran obligats a utilitzar mascareta a l'aire lliure a partir del diumenge, mentre el país segueix amb una reobertura gairebé completa després d'una ràpida vacunació que ha reduït els casos de covid-19.

El ministre de Sanitat,YuliEdelstein, ha donat avui instruccions per a derogar la norma que imposa l'ús de mascareta a l'aire lliure a partir del pròxim diumenge després de debatre-ho durant diverses setmanes, van informar mitjans locals.

Davant la baixa taxa de contagis d'Israel, el risc de contreure el virus en àrees obertes és molt limitat, coincideixen els experts.

Tot i així, Sanitat ha emfatitzat que l'ús de mascareta en interiors continuarà sent obligatori, ja que el risc d'infecció en espais tancats és més alt

Israel ha tornat a una certa normalitat i rutina semblant als temps previs a la pandèmia després d'una ràpida campanya de vacunació que ha disminuit les infeccions i ha derivat en una desescalada gradual.

Actualment Israel registra només al voltant de 200 contagis nous diaris, els hospitalitzats en estat greu són poc més de dos centenars i els pacients actius no arriben als 3.000, una xifra molt baixa en comparació a les desenes de milers de malalts amb el virus que va arribar a haver-hi mesos enrere.

Més de 5,3 milions d'israelians -d'una població d'uns nou milions d'habitants- han rebut almenys una dosi de la vacuna, i entorn del 53% està inoculat amb totes dues injeccions.

tracking