Diari Més

Contagiar-se de covid no garanteix als joves immunitat a la reinfecció

L'estudi assenyala que un 10% dels joves es reinfecta i que poden transmetre el virus  

Uns joves prenen una cervesa en una terrassa a la plaça de la Virreina.

bars, joves, covid, terrassa, coronavirus, taula, restauracióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi publicat a la revistaTheLancetRespiratoryMedicineconclou que el contagi de coronavirus no garanteix una completa immunitat contra la reinfecció en els joves, només ofereix una certa protecció.

En la recerca s'han analitzat 3.000 membres sans del Cos de Marines dels Estats Units, lamajoriahomes d'entre 18 i 20 anys. L'estudi confirma que encara que es desenvolupin anticossos després de superar lacovid, és convenient rebre la vacuna per estimular la resposta immunitària i evitar reinfeccions.

Segons l'estudi publicat, un 10% dels joves que havien superat el coronavirus es van reinfectar de nou, mentre que dels 2.247 que no havien patit el virus, es van contagiar 1.079posteriorment.

Els autors han constatat queles persones que mai s'havien infectat de coronavirus tenien fins a cinc vegades més risc de contagiar-se que aquells que ja havien passat la malaltia, encara que aquests últims no eren completament immunes.

I afegeixen que els joves reinfectats tenien menys anticossos que els participants que no havien tornat a contreure el virus i la seva càrrega viral era «només»deu vegades més baixa que la d'aquells reclutes que s'havien contagiat per primera vegada.

Els resultats apunten al fet quealgunes persones reinfectades poden transmetre el virus, encara que fa falta investigar més aquest punt. Per això, animen als joves a vacunar-se quan sigui el seu torn.

tracking