Diari Més

Mobilitat

Reclamen que sigui obligatori contractar una assegurança per conduir patinets elèctrics

Els assessors d'assegurances alerten del perill de l'increment d'accidents amb els vehicles de mobilitat personal

Un dels motius de les sancions ha estat circular per la vorera.

La Urbana ha interposat 285 multes per infraccions de patinets elèctricsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els assessors d'assegurances de vehicles han exigit al Govern que imposi una assegurança obligatòria de responsabilitat civil per als conductors dels patinets elèctrics, segons ha apuntat elFaro de Vigo. Els professionals asseguren que amb aquesta es cobrirà als passatgers en cas de patir un accident. La proliferació d'aquests nous vehicles de mobilitat personal a les ciutats ha comportat un augment d'accidents, alguns d'ells, fins i tot, mortals.

A més, han reclamat una normativa nacional més clara que aplegui les diferents ordenances municipals pel que fa a qüestions bàsiques com l'edat mínima per al seu ús, l'obligatorietat d'assegurança, la regulació de l'ús del casc o els límits de velocitat.

En l'actualitat, els propietaris de patinets elèctrics no estan obligats a contractar una assegurança, fet que no els eximeix de la seva responsabilitat en cas de danys a tercers en un accident. Depenent de les condicions contractades, les assegurances multirisc per la llar podrien cobrir alguns dels incidents.

MÉS INFORMACIÓ

Tarragona començarà les formacions per anar amb patinet al maig

tracking