Diari Més

Què és el grafè i com saber si la meva mascareta FFP2 el té

Després de l'advertència del Canadà, el Ministeri de Sanitat ha demanat aturar la comercialització i l'ús de les mascaretes fetes amb aquest producte

LEs farmàcies són els llocs més segurs per comprar mascaretes, segons els enquestats.

El 80% dels espanyols no substitueix la mascareta després de superar el temps d'úsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els models concrets que s'han retirat, fins ara, són els de la mascareta quirúrgicaIIR, d'un sol ús de grafè i biomassa, del fabricadorShandongShengquan, distribuïda perAmevisaS.A.O., i la FFP2Healfiber, del mateix fabricador i que subministraIturriS. a.

Per a saber si la que usem porta grafè en la seva composició, n'hi ha prou amb donar un cop d'ull a l'embolcall per a veure els materials (en anglès,graphene). Aquestes mascaretes, com pràcticament qualsevol altra, es poden adquirir a través d'internet.

El grafè és un material que està compost per àtoms de carboni i és molt usat en indústries com la tecnologia, a causa de les seves propietats, que li fan ser molt lleuger i resistent. A causa de la seva resistència, és habitual que sigui present en sensors o fins i tot armilles antibales.

Mentrestant, experts en nanomaterials dels Estats Units expliquen que les nanopartícules d'aquest material «no han d'utilitzar-se allí on podrien potencialment ser inhalades sense una bona quantitat de proves de seguretat prèvies». Per part seva, la indústria del grafè per al seu ús comercial,assenyala que «la quantitat de grafè que s'utilitza en les mascaretes facials degudament fabricades sol ser baixa, amb relació al percentatge del total de materials utilitzats».

Fins i tot, quatre ONG han sol·licitat a la Unió Europea la retirada d'aquestes màscares malgrat estar aprovades per l'entitat europea. La presidenta de la Comissió,UrsulaVonderLeyen, va arribar a usar una d'elles en una recent compareixença davant els mitjans.

tracking