Diari Més

PCR de saliva en les farmàcies gallegues per a tothom

A Catalunya havien de començar al febrer, però encara no hi ha notícies al respecte

Un sanitari prepara una prova PCR.

Una empresa biotecnològica valenciana llança un test PCR de saliva que es fa a casaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Sanitat de Galícia farà arribar a totes les farmàcies gallegues proves PCR per realitzar en saliva, perquè tothom pugui acudir-hi per sol·licitar-la.

Així ho va assegurar ahir el conseller de Sanitat, Julio García Comesaña, que va explicar una mesura que ja va començar a les farmàcies de Pontevedra i A Corunya i que s'extendrà a tots els establiments de la comunitat autònoma.

«D'aquesta manera, els ciutadans podran tenir una prova a la seva disposició i els resultats comptaran amb totes les garanties del sistema sanitari gallec», va manifestar el conseller.

Galícia ha realitzat cribatges en farmàcies, amb més de 41.000 proves fetes. S'han identificat 79 positius.

Sense notícies a Catalunya

Cal recordar que la Generalitat de Catalunya va anunciar que els cribatges amb automostra havien d'iniciar-se durant el mes de febrer a les farmàcies, però no hi ha cap notícia al respecte.

L'única novetat sobre la situació la va aportar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, el 25 de març. Va parlar d'algun «petit escull» en la seva implantació i va continuar afirmant que estava tot «pràcticament tot preparat», però que encara s'està acabant de tancar la capacitat de cada farmàcia per recollir mostres. «Si es poden anar a recollir fins a 40 mostres o fins a 100 en una farmàcia, això estem discutint», va detallar Argimon.

tracking