Diari Més

La covid podria afectar a la fertilitat, sobretot a la dels homes

Investigadors de Múrcia assegura que poden patir una afecció que impedeix produir una quantitat suficient d'espermatozoides

El nadó segrestat només tenia tres dies d'edat.

Demanen 5 anys de presó per una dona que va segrestar un nadó a GuadalajaraPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lacovidpodria afectar de manera negativa a la fertilitat, sobretot a la dels homes, segons un estudi realitzat per investigadores d'hospitals de Múrcia, ja que els homes que es contagien podrien patirhipogonadisme, una afecció que impedeix produir una quantitat suficient d'espermatozoides (hipogonadisme).

L'estudi, els resultats del qual es presentaran en la jornada d'aquest dijous del Congrés Nacional Multidisciplinari Covid-19 de les Societats Científiques d'Espanya, es va iniciar amb l'objectiu principal d'examinar la possible influència del virus en els aparells reproductors masculí i femení i específicament en la fertilitat.

La investigacióva evidenciar en homes ambcovidun augment significatiu dels nivells serològics de l'hormonaluteinizant -que en els homes fa que els testicles produeixin testosterona-, «suggerint», segons un comunicat dels organitzadors del Congrés, un possiblehipogonadisme.

No obstant això, les investigadores, matrones dels hospitals Virgen de la Arrixaca, Santa Lucía, Los Arcos del Mar Menor i Rafael Méndez, consideren que és necessària una major investigació per conèixer els impactes a llarg termini del SARS-CoV-2 en la funció reproductiva de tots dos sexes.

Durant l'estudi, es va constatar que «la cascada inflamatòria activada» i els canvis induïts per lacoviden el perfil de les citocines -proteïnessecretadasper cèl·lules del sistema immune- podrien tenir majors implicacions en la fertilitat masculina.

L'estudi ha descrit l'orquitis(la inflamació dels testicles) com a complicació en la infecció per coronavirus, la qual cosa pot produir una disrupció en l'espermatogènesi i apoptosi en cèl·lules germinals, afectant a la qualitat del semen.

En el cas de les dones, estudis observacionals han mostrat influència en la menstruació com la prolongació del cicle menstrual i disminució del volum de sagnat mentre va durar la infecció.

D'altra banda, en la sessió del Congrés també s'exposaran estudis i evidències sobre que la periodontitis agreuja la condició sistèmica dels pacients ambcovidi eleva el risc de sofrir complicacions.

tracking