Diari Més

El 61% dels espanyols reconeix que es reuneix amb no convivents

Són resultats d'una enquesta de l'OCU a 1.746 persones

A les terrasses no es podran posar més de sis persones en una taula.

El Procicat aprova limitar a sis persones les reunions socialsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 61% dels espanyols percep que, malgrat les prohibicions pel coronavirus, en el seu entorn es produeixen de manera habitual reunions de no convivents, amics o familiars, en els domicilis, i un 17% fins i tot admet obertament que les fan.

Aquests són els principals resultats d'una enquesta realitzada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a 1.746 persones d'entre 25 i 79 anys durant l'última setmana de març sobre el grau de compliment de les mesures de control de la pandèmia segons els propis ciutadans.

Un estudi, que segons l'OCU, reflecteix «una significativa relaxació en el respecte de les normes», tant per part dels hostalers com dels propis ciutadans.

A banda de la prohibició de les reunions de no convivents en domicilis, entre les normes bàsiques establertes per a evitar el contagi la que menys es respecta amb diferència és la de la distància personal de dos metres ja que així ho percep el 73% dels enquestats.

També perillós és l'incompliment de les limitacions d'aforament interior en bars i restaurants, percebut pel 37% dels enquestats i que podria resultar, segons el parer d'OCU, un altre significatiu focus de contagi.

tracking