Diari Més

Malta pagarà part de l'allotjament als turistes que hi vagin aquest estiu

La proposta és per a turistes que no vagin per agències o plataformes i que s'hi estiguin un mínim de tres nits

Imatge d'un carreró a Cittadella, a la illa de Gozo.

Malta pagarà part de l'allotjament als turistes que hi vagin aquest estiuBoyanoo - Boyan Casper Orste

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malta pagarà fins a cent euros als turistes que decideixin passar allí les seves vacances d'estiu, una mesura amb la qual pretén incentivar la temporada turística en la pandèmia i per a la qual ha destinat 3,5 milions d'euros dels seus pressupostos.

El pla està dirigit als turistes independents, sense agències o plataformes, que viatgin a aquesta illa del Mediterrani a partir de l'1 de juny i que reservin un mínim de tres nits d'hotel.

L'Autoritat del Turisme de Malta pagarà 100 euros per persona en reserves d'hotels de cinc estrelles, 75 euros per persona en establiments de quatre estrelles i 50 euros per cap en el cas d'allotjaments de tres estrelles.

A més, els turistes que s'allotgin a l'illa de Gozo, la segona en grandària de Malta i coneguda per les seves platges, obtindran un descompte addicional del 10% en les seves reserves.

Per a accedir a aquestes ajudes, serà necessari registrar-se en un portal d'internet que pot trobar-se en la pàgina de l'Autoritat del Turisme maltesa (www.mta.com.mt).

Aquest programa d'incentius compta amb un pressupost de 3,5 milions d'euros dels quals podrien beneficiar-se fins a 35.000 turistes, segons estimacions oficials.

L'objectiu és atreure als visitants i recuperar-se de la crisi causada per la pandèmia de coronavirus, que va sacsejar especialment a l'important sector vacacional, que va suposar en 2018 el 27% del producte interior brut, d'acord amb l'Eurostat.

En 2019 van arribar a l'illa maltesa 2.771.888 turistes, segons les dades oficials, però la pandèmia va provocar un enfonsament del 77% en el nombre d'arribades (658.000 en 2020), a causa dels tancaments i a les restriccions a la mobilitat a tot el planeta.

tracking