Diari Més

Els EUA valoren parar la vacunació amb Janssen després de detectar sis casos de trombes

Les dues agències de salut pública del país volen ampliar la investigació sobre la vacuna, que ja s'han posat set milions de nord-americans

Exterior de la seu de la farmacèutica Janssen in Leiden, Paises Baixos.

La vacuna de Janssen podrà utilitzar-se en dones embarassades i lactantsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons informa en la seva edició digital el The New York Times, les dues principals agències de salut pública dels Estats Units han decidit demanar suspendre l'ús de la vacuna deJanssen(que fabrica Johnson & Johnson), fins que s'investiguin els casos de trombes associats que s'han registrat.

Les dues agències federals,el CDCi laFDA, han fet una crida a tots els estats, que són responsables de les vacunacions, perquè adoptin aquest criteri de suspensió de la vacuna deJanssen. Malgrat que eldictàmende lesdues agències és una recomanació, es preveu que el govern federal i elsestatalsl'assumeixin com a propi.

Els casos de trombosis detectats són molt poc freqüents i es produeixen al voltant de les dues setmanes després de la inoculació de la vacuna. Als Estats Units han registrat sis casos, un d'ells mortal, i en tots ells es tracta de dones entre 18 i 48 anys. Una de les pacients afectades està ingressada en estat crític.

Al país nord-americà fins ara s'han vacunat amb el fàrmac deJohson-Johsongairebé set milions de persones.

La vacuna de Janssen està previst que comenci a arribar a l'Estat espanyol aquest dimecres per a ser repartida entre els comunitats i començar a aplicar-se.

tracking