Diari Més

Alemanya no administrarà la segona dosi d'AstraZeneca als menors de 60 que van rebre la primera

Les autoritats alemanyes han decidit que es completarà la pauta amb una altra vacuna

Detall d'una dona rebent una dosi de la vacuna anticovid.

Detall d'una dona rebent una dosi de la vacuna anticovid.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones de menys de 60 anys que hagin rebut a Alemanya una primera dosi de la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per AstraZeneca completaran la pauta amb un fàrmac alternatiu, segons els acords pels responsables de Sanitat del Govern central i dels landers.

Les autoritats alemanyes només estan injectant ara la solució d'AstraZeneca a les persones majors de 60 anys, després dels dubtes sorgits per la possible aparició de trombes, reconeguts per l'Agència Europea del Medicament (EMA) com un potencial efecte secundari de caràcter rar.

Després de dies d'especulacions, finalment els qui ja haguessin iniciat la pauta de vacunació amb AstraZeneca i estiguin per sota de l'edat fixada com a límit --uns 2,2 milions de persones-- rebran una segona dosi de Pfizer o Moderna, les altres dues vacunes de les quals disposa Alemanya a l'espera de l'arribada de Janssen.

No obstant això, les recomanacions generals no tanquen la porta al fet que una persona menor de 60 anys pugui completar la pauta amb dues dosis d'AstraZeneca, encara que es tractaria de casos concrets i només després d'una anàlisi individual de riscos.

tracking