Diari Més

Quines races de gossos deixaran de ser potencialment perilloses?

El govern de l'Estat prepara una modifiació de la llei que ho regula

Imatge d'un

Prevenir la torsió d'estòmac en gossos gransCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol té previst modificar la llei 50/99 sobre animals potencialment perillosos per a avaluar el comportament individual dels animals de companyia sense tenir en compte «la raça concreta amb la qual ha nascut» i evitar així prejudicis «injustos». La norma establirà un mecanisme de validació de comportament de cada exemplar.

Segons dades de la RealSociedadCaninaEspañola(RSCE), lamodificacióde la llei farà que al voltant de 40.000 exemplars de gossos deixin de ser considerats, automàticament, perillosos. Són els inclosos en les vuit races que delimita la llei estatal: Rottweiler, Staffordshire bull terrier,Americanstaffordshireterrier, Dog argentí, Akitainu, Filabrasileiro, TosaInui Pit bull terrier.

De tota manera, també hi ha altres races que queden delimitades alegislacionsde comunitats autònomes. En el cas de Catalunya, per exemple, també s'inclouen en la categoria de gossospotencialmentperillosos els de les següents races:Americanbully,Bullmastiff,Dòberman, Dog de Bordeus, Mastí napolità i Gos de presa canari (o dog canari). Amb els de Catalunya i altres comunitats, hi hauria altres 31.000 gossos considerats fins ara com a gossos potencialment perillosos a l'Estat.

A més, segons laRSCE, encara caldria afegir a aquestallistatots aquells exemplars de gossosmestissos, la qual cosa situaria la xifra total en més de 100.000 animals.

tracking