Diari Més

Els nadons amb anticossos covid per la placenta els perden als pocs mesos

És una conclusió d'un estudi realitzat a 141 dones

El nadó segrestat només tenia tres dies d'edat.

Demanen 5 anys de presó per una dona que va segrestar un nadó a GuadalajaraPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi en el qual han participat diversos hospitals espanyols conclou que els nounats de mares que van tenir covid i que van rebre els anticossos a través de la placenta els van perdre en els primers mesos de vida.

La recerca, que serà presentada en el segon Congrés Nacional covid-19 de les societats científiques, que comença aquest dilluns i conclourà el 16 d'abril, indica que el pas placentari d'anticossos de les mares amb covid als nounats va ser molt comú i que els casos d'infecció neonatal van ser poc freqüents.

De fet, aquestes infeccions neonatals tan sols es van produir en els casos de fills de gestants amb infecció aguda sense anticossos en el part.

Els experts han recollit informació epidemiològica, clínica i microbiològica punt de les mares que van tenir covid durant l'embaràs o part com dels seus nounats entre març i novembre del passat any, la qual cosa va determinar els anticossos IgG davant del virus –els que es generen una vegada superada la infecció–.

Així, les embarassades es van classificar en tres grups segons la seva situació contra de la covid en el part: infecció aguda (PCR positiva, IgG negativa), recent (PCR i IgG positives) i passada (PCR negativa, amb infecció documentada durant la gestació).

En total, els investigadors van analitzar les dades de 141 dones, de les quals el 34% tenia infecció aguda; el 30,5%, recent; i el 35,5%, passada.

En el cas de mares amb infecció aguda, cap nounat va tenir IgG positiva en sang de cordó.

Als dos mesos, tenien IgG positiva el 42,8% de les mares i el 11,5% dels nens, mentre que als 6 mesos la tenia el 33,3% de les mamàs i cap nen.

En el grup amb infecció recent, el 90,9% dels nounats tenien IgG positiva en sang de cordó, en tant que als dos mesos tenien IgG positiva el 95,8% de les mares i el 57,1% dels nens, i als sis mesos, el 83,3% d'elles i cap nen.

Per la seva banda, en el grup amb infecció passada, el 80% de les mares i el 84,8% dels nounats tenien IgG positiva en el part, mentre que als dos mesos, les xifres van ser del 82,3% i el 64,7%, respectivament; i als sis mesos, el 57,1% de les mares i el 14,3%, dels nens.

Segons l'estudi, l'IgG positiva en sang de cordó va ser més freqüent en nounats les mares dels quals van ser simptomàtiques (75,8% davant del 51,1%) o van ingressar per covid (90% cavant del 57,6%).

Els investigadors donaran més informació durant el Congrés Nacional covid-19, promogut per vuitanta societats científiques que agrupen més de 200.000 professionals sanitaris, i que té lloc set mesos després que se celebrés el primer. Aquesta segona trobada se celebra completament en format online.

Acull a 380 ponents en gairebé 90 sessions, entre simposis, taules rodones i conferències magistrals, informa l'organització, que apunta que en elles s'abordaran la gran majoria d'especialitats i àrees de gestió en les quals el SARS CoV-2 ha tingut impacte.

La Societat Espanyola de Patologia Respiratòria (SEPAR) és la societat científica promotora d'aquest Segon Congrés Nacional covid-19.

tracking