Diari Més

Simón confirma que el país es troba immers en la quarta onada

Per a Simón és molt preocupant l'ocupació a les ucis, amb el 21, 6% dels llits ocupats

Els científics apunten a la manca de coordinació entre el ministeri i les comunitats autònomes.

Fernando SimónEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Alertesi Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha confirmataquest dilluns en roda de premsa que «estem a la quarta onada de la pandèmia» i ha lamentat que «no podem frenar el que ja ha passat», en referència als contagis que es registren des d'aquest dilluns i fins a la setmana pròxima generats durant la Setmana Santa.

Així, Fernando Simón ha reconegut que la pandèmia té una progressió ascendent - «és una mica més lenta a causa de la vacunació», ha dit-, encara que sense la velocitat registrada en altres onades.

A més, ha explicat que la progressió ascendent se centra principalment «en dues o tres comunitats», encara que ha advertit de l'efecte del cap de setmana en les dades d'avui, per la qual cosa caldrà esperar a veure com es consoliden en els pròxims dies.

«No podem frenar el que ja ha passat, però si el que passi d'ara endavant», ha assegurat Simón, qui, després d'augurar que la incidència continuarà creixent en els pròxims dies, el seu control dependrà de les mesures que s'adoptin en les pròximes setmanes.

Per a Simón és molt preocupant l'ocupació a lesucis, amb el 21, 6% dels llits ocupats, la qual cosa posa «enlaire risc la pressió hospitalària».

També ha dit que la xifra més dolorosa és la dels morts (248 en set dies) i l'ha qualificat de no desitjable.

tracking