Diari Més

L'eficàcia de la vacuna xinesa Coronavac augmenta amb un interval major entre dosis

La vacuna es produeix al Brasil pel Butantan, un dels majors centres de recerca en salut de Llatinoamèrica

Imatge de la vacuna xinesa

L'eficàcia de la vacuna xinesa Coronavac augmenta amb un interval major entre dosisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi divulgat aquest diumenge per l'Institut brasilerButantan, i enviat a la revista científicaTheLancet,assenyala que l'eficàcia de la vacuna xinesaCoronavacenfront dels casos simptomàtics de la covid-19 puja al 62,3% si l'interval per a l'aplicació de la segona dosi supera en una setmana els 14 dies.

Segons l'estudi, desenvolupat conjuntament pelButantani el laboratori xinèsSinovac, laCoronavacés segura i efectiva en el 50,7% dels casos simptomàtics del virus per als qui reben la segona dosi en un interval de 14 dies, percentatge lleugerament superior al 50,38% informat en una anàlisi prèvia.

No obstant això, si el reforç és aplicat 21 dies després de la primera dosi, l'eficàcia de l'immunitzant augmenta al 62,3%.

L'índex mínim d'eficàcia general recomanat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) és del 50%.

D'acord amb elButantan, l'estudi es va fer entre el 21 de juliol i el 16 de desembre de 2020, amb la participació de 12.396 voluntaris adscrits en diversos centres de salut del Brasil, i va ser enviat aquest diumenge a la reconeguda revista científicaTheLancet, per a la seva verificació i publicació.

Els voluntaris es van dividir en diferents grups. Una part va rebre una dosi de l'immunitzant, a una altra li va ser subministrat un placebo i una tercera va rebre dues dosis de laCoronavac.

A un petit segment de l'últim grup li va ser aplicat el reforç després de tres setmanes o més.

Els resultats també indiquen que per als casos que van requerir assistència mèdica, l'efectivitat de laCoronavacva oscil·lar entre el 83,7% i el 100%, mentre que en un estudi preliminar variava entre el 78% i el 100%.

Segons l'esmentat institut brasiler, l'estudi també evidencia que laCoronavacés eficaç en la protecció contra les variants brasileres P.1. (Amazones) i P.2. (Rio de Janeiro).

LaCoronavac, és produïda al Brasil pelButantan, un dels majors centres de recerca en salut de Llatinoamèrica, vinculat a la Governació de l'estat deSaoPaulo.

La vacuna xinesa va ser la primera en aplicar-se al Brasil i representa prop del 80% dels més de 47 milions d'immunitzantscontra lacovidque s'han distribuït fins al moment en aquest país sud-americà. El percentatge restant correspon a la desenvolupada perAstraZenecai la Universitat d'Oxford.

En l'actualitat Brasil sofreix la pitjor fase de la pandèmia, amb més de 350.000 morts i 13,4 milions d'infectats.

tracking