Diari Més

Israel assegura que la variant sud-africana és resistent a la vacuna de Pfizer

L'estudi l'ha dut a terme la principal mútua de sanitat israeliana, Clalit, i la Universitat de Tel Aviv

Un vial de la vacuna Pfizer/BioNTech.

Pfizer i BioNTech acorden amb la CE el subministrament de 200 milions de dosis mésEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La variant del coronavirus detectada a Sud-Àfrica ofereix una major resistència que la variant britànica a la vacuna dePfizer, segons apunta un estudi israelià.

La investigació, que no especifica el grau de resistència d'aquesta variant davant la vacuna, es va basar en una mostra de 800 persones -400 havien donat positiu encovid14 dies o més després de rebre una o dues dosis de la vacuna, mentre que les altres 400 eren pacientscovidno vacunats-.

Els investigadors van identificar que el percentatge de casos de la soca sud-africana en comparació amb la britànica era significativament més alt entre persones que havien rebut totes dues dosis de la vacuna enfront dels qui només havien estat inoculats amb una.

«Els resultats indiquen que la variant sud-africana és capaç, fins a un cert punt, de trencar les defenses de la vacuna», explica en un comunicatAdiStern, professora de l'Escola de Biomedicina de la Universitat de Tel Aviv i una de les autores de l'estudi, que ha estat dut a terme per la principal mútua de sanitat israeliana,Clalit, i la Universitat de Tel Aviv. Els resultats han estat publicats de manera preliminar en medrvix.com, a l'espera de la revisió.

tracking