Diari Més

El fàrmac de Regeneron redueix un 81% la infecció simptomàtica de la covid

En l'assaig van participar 1.505 persones sanes i sense anticossos que vivien a la mateixa llar que una altra persona infectada

Imatge d'arxiu de diferents medicaments.

medicaments, farmàcia, pastillesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica estatunidencaRegeneronha informat aquest dilluns que el seu còctel d'anticossos monoclonals contra la covid-19REGEN-*COVva reduir un 81% el risc d'infeccions simptomàtiques en un estudi, la qual cosa podria ajudar en la prevenció per a persones no vacunades.

En un comunicat, la firma ha publicat les «dades positives» del seu fàrmac, que es troba en la tercera fase d'un assaig clínic al costat de l'Institut Nacional d'Al·lèrgia i Malalties Infeccioses (NIAID)dels EUA per valorar la seva capacitat de reduir el risc d'infecció en llars on hi ha un cas positiu.

«Amb més de 60.000 estatunidencs sent diagnosticats amb covid-19 cada dia, el còctel d'anticossosREGEN-*COVpodria ajudar a donar protecció immediata a persones no vacunades que s'exposen al virus», ha dit el president i cap científic deRegenern, GeorgeD.Yancopoulos.

En l'assaig, que encara no ha estat sotmès a una revisió, van participar 1.505 persones sanes i sense anticossos que vivien a la mateixa llar que una altra persona infectada amb el coronavirus, i que van rebre una dosi del tractament o un placebo.

Després d'un mes, només un 1,5% dels pacients en estudi que havia rebutREGEN-*COVes va contagiar de covid-19 enfront del 7,8% que havia rebut un placebo, la qual cosa suposa una reducció del risc del 81%, d'acord amb les dades.

«Entre individus que van desenvolupar infeccions simptomàtiques, els pacients deREGEN-*COVvan eliminar el virus més ràpid i van tenir una durada dels símptomes molt més curta», ha agregatRegeneron.

La firma ha detallat que compartirà les seves dades amb l'Administració d'Aliments i Medicaments estatunidenc i que demanarà una ampliació de la seva autorització per a ús d'emergència, que ja posseeix, «per a incloure la prevenció decoviden poblacions apropiades».

El tractament, que l'expresident Donald Trump va rebre després del seu diagnòstic positiu l'any passat, està autoritzat d'emergència per casos lleus i moderats en adults i nens majors de 12 anys que tenen risc de malaltia greu.

tracking