Diari Més

Ciència

L'estranya roca verda que el Perseverance ha trobat en Mart

Aquest peculiar objecte té 15 centímetres de llarg i ara com ara es desconeix el seu origen

Imatge de la roca verda trobada pel Perseverance a Mart.

L'estranya roca verda que el Perseverance ha trobat en MartNASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElroverPerseverancede la NASA ha fotografiat en Mart una estranya roca de color verd que ha intrigat als seus científics.

La imatge va ser difosa a la fi de març per l'agència espacial estatunidenca. La seva troballa es va produir mentre elroveresperava que el seu companyIngenuity, l'helicòpter que preveu realitzar el seu primer volo extraterrestre, realitzés les seves primeres maniobres.

En observar les roques pròximes, elroveres va detenir en aquesta «estranya» pedra de color verd, que té a l'equip científic de la missióPerseverance«intercanviant moltes hipòtesis», ha assegurat la NASA.

Segons ha explicat l'agència espacial, aquest peculiar objecte té 15 centímetres de llarg i ara com ara es desconeix el seu origen. «Si mires de prop, és possible que vegis una fila de marques de làser que vaig fer per a obtenir més informació», ha assegurat en Twitter el compte oficial de la missióPerseverance.

«L'equip ha formulat moltes hipòtesis diferents: és una roca local producte del desgast? És un tros de Mart que va arribar fins a aquesta àrea per un impacte llunyà? És un meteorit? O alguna cosa més?», s'ha preguntat la NASA en la mateixa xarxa social.

ElroverPerseveranceva aterrar amb èxit el passat 18 de febrer en el cràterJezerode Mart després d'un descens de risc a alta velocitat en set minuts i després de creuar l'atmosfera del planeta vermell.

tracking