Diari Més

Societat

Comparteixen a YouTube la versió soviètica de 'El Senyor dels Anells', perduda durant 30 anys

És una pel·lícula de 1991 feta per a la televisió, on es va emetre una sola vegada

Fotograma de la versió soviètica de la pel·lícula.

Comparteixen en YouTube la versió soviètica de 'El Senyor dels Anells', perduda durant 30 anysYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Senyor dels Anells és la magnus opus de l'escriptor britànic JRR Tolkien. Considerat un dels millors llibres de fantasia de la història, el cineasta neozelandès Peter Jackson va començar en 2001 una saga de pel·lícules que van disparar de nou l'interès per l'obra original.

Ara, s'ha recuperat una altra versió cinematogràfica de l'obra de Tolkien. És una adaptació realitzada en l'antiga Unió Soviètica, que es creia perduda des de fa 30 anys.

En efecte, aquest film, creat només per a televisió, data a de 1991, deu anys abans que Jackson estrenés el primer dels films de la seva saga. Només es va emetre una vegada en el canal Leningrad Television de la tele soviètica, i no es va tornar a saber d'ella. Ara, 5TV, la cadena successora de Leningrad Televisió, ha compartit en YouTube el film.

Tal com recull Gizmodo, la pel·lícula reflecteix clarament l'estètica de l'època tardosoviètica, amb pressupostos molt ajustats que obligaven els creadors a recórrer a efectes visuals ara impensables.

La producció, més semblant a una obra de teatre que a una pel·lícula per a la televisió, comptava amb una banda sonora composta per Andrei Romanov, de la banda de rock Akvarium.

També recull Gizmodo que la pel·lícula, al contrari que el film de Peter Jackson, sí que recull la presència del personatge de Tom Bombadil, que en el muntatge final del neozelandès es va quedar fora. Per als curiosos, poden donar un cop d'ull a la primera part aquí i la segona part aquí.

tracking