Diari Més

Societat

Així és el mapamundi més gran de l'antiguitat, que acaba de ser restaurat

Experts estatunidencs acoblen un mapa de 60 pàgines creat en 1587 per Urbano Monte

El mapamundi complet.

Així és el mapamundi més gran de l'antiguitat, que acaba de ser restauratDavid Rumsey

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'any 1587, el cartògraf italià Urbano Monte va crear el mapamundi més gran i detallat de la història de l'antiguitat. Ho va dibuixar a mà i ho va enquadernar, donant peu a 60 pàgines. Però ara, 434 anys després, acaba de ser restaurat i acoblat.

Científics de la Universitat de Stanford, als Estats Units, han estat els encarregats de la restauració i l'acoblament del mapa, informaGizmodo. Fins ara, mai s'havia mostrat muntat.

El mapa d'Urbano Monte mesura més de tres metres de diàmetre i a més de la seva grandària, destaca per la precisió i el detall amb el qual està dibuixat. Un exemple és que totes les prefectures del Japó estan recollides (encara que el mapa no sigui molt semblant a la realitat), i per a això Monte va acudir a l'ambaixada japonesa a Milà.

A més, destaca el punt de vista. Monte situa el Pol Nord en el centre del seu mapa, com si miréssim el planeta des del nord geogràfic. SegonsGizmodo, ho va fer així per a potenciar l'efecte de forma esfèrica.

D'altra banda, i com a bon mapa de l'època, el d'Urbano Monte està ple de personatges mitològics i éssers fantàstics: així, hi ha unicorns, dracs, gegants o sirenes.

La restauració, dirigida per DavidRumsey, ha inclòs també una adaptació del mapa a la projecció deMercatori damunt han creat una versió navegable en GoogleEarth. A més, en la web del projecte hi ha fotos d'alta resolució.

Detall del mapamundi d'Urbano Monte.

Així és el mapamundi més gran de l'antiguitat, que acaba de ser restauratDavid Rumsey

tracking