Diari Més

Pfizer demana ampliar l'ús d'emergència de la seva vacuna a nens entre 12 i 15

Les farmacèutiques agreguen que ara ho demanen als Estats Units, però ho demanaran també a altres països

Un vial de la vacuna Pfizer/BioNTech.

Pfizer i BioNTech acorden amb la CE el subministrament de 200 milions de dosis mésEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèuticaPfizeri el seu sociBioNTechhan sol·licitat a les autoritats estatunidenques l'aprovació per a un ús d'emergència de la seva vacuna contra la covid-19 per a nens d'entre 12 i 15 anys, després de demostrar que té una eficàcia del 100% en aquest grup d'edat, segons un comunicat difós aquest divendres.

«Aquestes sol·licituds es basen en dades de l'assaig de la fase 3 en adolescents de 12 a 15 anys amb o sense evidència prèvia d'infecció per SARS-CoV-2, que va demostrar una eficàcia del 100% i una sòlida resposta d'anticossos després de la vacunació amb la vacuna la covid-19», assegura la nota.

Les farmacèutiques agreguen que tenen intenció de plantejar sol·licituds similars a les autoritats reguladores d'altres països en els pròxims dies.

El passat 31 de març, el tàndem farmacèutic germànic-estatunidenc ja va anunciar que la seva vacuna contra lacovidtenia una efectivitat demostrada del 100% en adolescents d'aquestes edats, després d'un estudi amb 2.260 individus.

Segons van informar llavors les companyies, l'assaig es va fer amb adolescents als Estats Units d'edats compreses entre els 12 i 15 anys i en ell es van detectar 18 casos decovid19 en el grup de placebo enfront de cap en el dels vacunats.

El comunicat d'avui insisteix que la vacunaBNT162b2va ser «ben tolerada» i que els efectes secundaris van ser en general consistents amb els observats en participants d'entre 16 i 25 anys

«Aquestes peticions representen un pas important en els esforços continus dePfizeriBioNTechper a recolzar als governs en l'ampliació dels esforços mundials de vacunació», assegura el comunicat difós avui.

L'Agència d'Aliments i Medicaments dels EUA (FDA, en anglès) va confirmar el passat 8 de desembre la seguretat i eficàcia de la vacuna de la covid-19 dePfizeriBioNTechper a persones majors de 16 anys en una primera anàlisi prèvia a la seva autorització.

Ara haurà de determinar si els criteris de seguretat i eficàcia es mantenen per a la nova forqueta d'edat entre els 12 i 15 anys.

Fins al 23 de març,BioNTechiPfizervan subministrar més de 200 milions de dosis de la seva vacunaBNT162b2a tot el món i fins a finals d'any sumaran més de 1.400 milions, segons els encàrrecs rebuts fins al moment, encara que ja hi ha converses per a un proveïment addicional.

L'estatunidencaPfizertambé ha iniciat assajos clínics de la seva vacuna en nens d'entre 6 mesos i 11 anys.

L'assaig compta amb 144 nens dividits en grups d'edat d'entre 6 mesos i 2 anys, 2 i 5 anys i entre 5 i 11 anys.

Segons els experts, la immunització de nens, que suposen al voltant d'un 20% de la població dels EUA, és essencial per a posar fi a la pandèmia de coronavirus, i assenyalen que és poc probable que el país aconsegueixi la immunitat col·lectiva fins que els menors siguin també vacunats.

Moderna, per part seva, va anunciar que havia iniciat els assajos clínics de la seva vacuna contra al covid-19 en menors de 12 anys el passat 16 de març, alguna cosa que va començar per a adolescents entre 12 i 17 anys el mes de desembre passat.

tracking