Diari Més

Les terribles previsions per als pròxims 20 anys de l'agència que va predir el coronavirus

«L'Informe de Tendències Globals» adverteix que s'ha aprofundit la desigualtat econòmica en el món

Taüts amb morts per coronavirus, preparats per a la cremació en una funerària de Queens, Nova York.

Les terribles previsions per als pròxims 20 anys de l'agència que va predir el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Nacional d'Intel·ligència del Govern dels Estats Units ha emès un informe de 150 pàgines que conté les seves prediccions sobre el que succeirà en el món en les pròximes dues dècades.

Tal com resumeix elDailyMail, l'Informe de Tendències Globals es publica cada quatre anys i la que acaba de sortir és la quarta edició d'aquest.

Les seves principals conclusions són que la pandèmia de coronavirus ha aprofundit la desigualtat econòmica, esgotat els recursos del govern i avivat els sentiments nacionalistes.

Però les seves prediccions, fetes fins a 2040, diuen que durant els pròxims 20 anys el creixement de la població mundial es desaccelerarà, la qual cosa resultarà en un món més vell; el canvi climàtic empitjorarà; les relacions internacionals es tornaran «caòtiques i volàtils»; i la fam es multiplicarà.

Van encertar amb el coronavirus

En l'anterior edició del document, publicada en 2017, es plantava laposibilidad'una pandèmia global a principis de la dècada de 2020 que conduiria a una reducció dels viatges per a frenar la seva propagació.

El document se centra en gran mesura en l'impacte de la pandèmia, qualificant-la com la «pertorbació global més significativa i singular des de la Segona Guerra Mundial, amb implicacions sanitàries, econòmiques, polítiques i de seguretat que s'estendran en els pròxims anys».

«La Covid-19 ha sacsejat les suposicions de llarga data sobre la resiliència i l'adaptació i ha creat noves incerteses sobre l'economia, la governança, la geopolítica i la tecnologia», diu l'informe.

El document troba motius de preocupació en pràcticament tots els aspectes de la vida. Adverteix, per exemple, que és probable que els efectes del canvi climàtic agreugin el problema de la inseguretat alimentària i de l'aigua als països pobres i accelerin la migració mundial.

També afirma que, encara que la salut i l'educació han millorat en les últimes dècades, serà difícil mantenir aquest progrés degut als «vents en contra» de la pandèmia, l'envelliment de la població i un «creixement econòmic mundial potencialment més lent».

El costat fosc de l'avanç tecnològic

Els avanços en tecnologia tenen el potencial d'abordar problemes com el canvi climàtic i les malalties, però també poden provocar noves tensions, diu l'informe.

«Els rivals estatals i no estatals competiran pel lideratge i el domini en la ciència i la tecnologia amb possibles riscos i implicacions en cascada per a la seguretat econòmica, militar i social», diu l'informe.

L'informe també adverteix sobre l'erosió de la confiança en el govern i les institucions i sobre una «bretxa de confiança» entre el públic i les parts millor informades i educades de la societat.

tracking