Diari Més

El viròleg més prestigiós dels EUA indica el lloc al qual no va ni estant vacunat

L'expert assenyala la importància de mantenir la cautela a pesar d'haver estat vacunat

Un grup de persones fa cua per a rebre la vacuna contra la Covid-19 en un punt de vacunació en el comtat de Miami-Dade, Florida.

El viròleg més prestigiós dels EUA indica el lloc al qual no va ni estant vacunatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A pesar que la vacunació contra el coronavirus als EUA avança a un ritme vertiginós -amb tres milions de vacunes administrades al dia-, el país continua en una «cruïlla», ja que després diversos mesos de descens en la incidència de contagis, la tendència ara és «a l'alça», segons ha advertit aquesta setmana el principal epidemiòleg del Govern dels Estats Units, AnthonyFauci.

El prestigiós metge estatunidenc ha comptat en una entrevista enBusinessInsiderla importància de mantenir la cautela malgrat estar vacunat contra el coronavirus.

En el seu cas,Fauciva rebre la primera dosi de la vacuna el 22 de desembre. Ara, ja immunitzat, la seva vida ha canviat molt poc, ha revelat. Abans d'estar vacunat,Faucii la seva esposa es reunien amb els seus veïns sempre en exteriors, fins i tot a la tardor i hivern: «Sempre que ens reuníem, ho fèiem fora, congelant-nos el darrere, usant mascareta, sopant o prenent una copa a la meva terrassa», ha indicat.

El canvi més gran després d'haver estat immunitzat és que aquestes reunions s'han traslladat a l'interior de l'habitatge. «Ens sentim molt còmodes a la casa sense mascaretes, i podem tenir contacte físic i coses així», ha comptat.

No obstant això, ha confessat que hi ha un lloc al qual no acudeix: «No crec que jo, fins i tot estant vacunat, entre en un lloc tancat i ple de gent on no s'usen mascaretes», ha comentat.

SegonsFauci, la vacunació no ha de suposar una llum verda per a reprendre aquelles innombrables activitats que es realitzaven abans de la pandèmia. Per exemple, acudir a una sala de cinema en la qual els espectadors es lleven la mascareta per a menjar crispetes: «Això encara em preocuparia», ha asseguratFauci.

També es queden fora els interiors de bars i restaurants amb persones menjant i bevent sense màscara.

Aquestes recomanacions van en línia amb les pautes que estableixen els Centres per al Control i Prevenció de Malalties dels EUA (CDC, per les seves sigles en anglès), que indiquen que els estatunidencs vacunats han de continuar usant màscara en públic en tot moment i evitar reunions socials de grandària mitjana i gran.

Per aFauciés important que els estatunidencs, vacunats i no vacunats, continuïn evitant les multituds i mantinguin la distància de seguretat fins que se sàpiga amb certesa que les persones vacunades no transmeten el virus.

«Si poguéssim aguantar un temps, arribarem a un punt en el qual la protecció de la comunitat en general per la vacuna faria molt poc probable que tornem a tenir un altre augment», ha conclòs.

tracking