Diari Més

Ciència

Descobreixen un colorant alimentari blau cian d'origen natural en la col vermella

Científics de diversos països han trobat la pigmentació en aquesta verdura

Gelat fet amb el nou colorant descobert.

Descobreixen un colorant alimentari blau cian d'origen natural en la col vermellaMars Wrigley Global Innovation Center

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El color blau és relativament rar de veure en la naturalesa i més encara en productes comestibles. Per això, es troba en aliments és degut a l'ús de colorants artificials. Però ara s'ha trobat un pigment natural de color blau.

Tal com recullGizmodo, un equip internacional de científics ha descobert aquest pigment en la col vermella que segons aquests experts, pot ser definitiu en la indústria alimentària.

Fins ara, s'usa el colorantFD&CBlueNo. 1 per alciani elFD&CBlueNo. 2 deindigotinaper a l'indi. Les poques opcions naturals de l'actualitat, com els tints produïts a partir d'espirulina,huitoi gardènia, no aconsegueixen un to decianmolt atractiu.

Per això, trobar unciannatural «continua sent un desafiament per a tota la indústria i el tema de diversos programes de recerca a tot el món», diuen els científics en el seu treball, publicat enScienceAdvances.

Ara, els experts han trobat la resposta en la col vermella. Els extractes derivats d'aquesta hortalissa tendeixen a presentar-se en vermells i morats. A més, produeix un pigment, laantocianinablava, que produeix els resultats buscats, però els científics sol han pogut extreure la molècula en petites quantitats.

El que van fer va ser convertir altres molècules deantocianinade col vermella en un compost blau. «Usem aquestes eines per a buscar en l'univers l'enzim que ens interessa», va dir JustinSiegel, un dels autors.

Els experts van crear gelat blau, setinat blau i llenties recobertes de sucre i van trobar que l'«estabilitat d'aquest colorant nou en aquestes aplicacions de productes també és excel·lent, sense una decadència de color notable durant un període de 30 dies quan s'emmagatzema en condicions ambientals».

tracking