Diari Més

Un laboratori de Màlaga crea un test que distingeix la variant de covid-19

La nova prova és el resultat de la seqüenciació dels més de 300 coronavirus existents

Una persona fent-se una PCR.

Un laboratori de Málaga crea un test que distingeix la variant de covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un laboratori de Málaga ha desenvolupat un nou test que detecta la variant de coronavirus que es pateix, segons ha avançat NIUS. El doctor Blas López Rueda i el seu equip ha aconseguit seqüenciar el genoma dels més de 300 coronavirus existents i totes les seves variants. Gràcies a aquest avenç, els metges podran saber a quina soca s'enfronten i proporcionar un tractament personalitzat.

El test es fa mitjançant una mostra de mucosa similar a la que es recull per a una PCR i el resultat s'obté en menys de 48 hores, tot i que treballen perquè es pugui obtenir en menys de 24 hores.

«El test et diu si pateixes coronavirus i quin tipus de soca és, incloses les possibles mutacions que puguin aparèixer, encara que no existeixin», afirma el metge jubilat. Quan una soca no coincideix en un percentatge superior al 87%, el consideren que és una variant nova.

Amb aquest nou mètode es podria monitoritzar a la població i conèixer la distribució de les variants i preveure l'aparició de noves. A més de saber si les vacunes que s'estan administrant són efectives.

Properament, es començaran les primeres proves amb aquest test a una cinquantena de pacients covid a l'Hospital Carlos Haya de Málaga. L'objectiu és que aquest test es converteixi en una prova rutinària com les que hi ha actualment.

tracking