Diari Més

Salut

Realitzen al Japó el primer trasplantament de pulmó al món a partir de donants vius

La pacient receptora és una dona afectada de pneumònia després de contagiar-se de coronavirus a finals del 2020

Moment de l'operació.

Realitzen al Japó el primer trasplantament de pulmó a partir de donants viusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip mèdic de l'Hospital Universitari de Kyoto (oest del Japó) ha anunciat que ha realitzat amb èxit el primer trasplantament de pulmó des de donants vius a una pacient amb greus danys pulmonars causats per la covid-19.

La pacient és una dona afectada de pneumònia després de contagiar-se de coronavirus a finals de l'any passat, i a la qual es va aplicar respiració assistida després que els seus pulmons resultessin danyats pel virus, segons ha informat el citat centre en un comunicat.

Un equip mèdic format per uns 30 especialistes li va realitzar l'operació de trasplantament al vespre, i la pacient ha evolucionat favorablement des de llavors.

S'espera que la pacient, que ja ha donat negatiu per covid-19 i ha estat tres mesos amb respiració assistida, sigui donada d'alta dins de dos mesos i pugui fer vida normal en un mes més.

Els donants van ser el marit i el fill de la pacient, que van donar respectivament part dels seus pulmons esquerre i dret.

Segons l'Hospital Universitari de Kyoto, es tracta de la primera operació d'aquest tipus al món realitzada amb èxit a partir de donants vius.

Anteriorment s'havien realitzat en altres països diverses desenes d'operacions de trasplantament pulmonar a partir de donants amb mort cerebral, però cap d'aquestes característiques, va precisar en la seva nota l'hospital nipó.

tracking