Diari Més

Juidical

Una jutgessa investiga en sacrifici d'un gos a les 24 hores de ser adoptat

Va passar a a Alacant i la raó que va donar l'adoptant és que havia mossegat un altre gos de la casa

Imatge de suport al cas del gos sacrificat que hi ha a les xarxes socials.

Una jutgessa investiga en sacrifici d'un gos a les 24 hores de ser adoptat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jutgessa d'Oriola (Alacant) investiga el sacrifici en una clínica veterinària de la localitat de Catral d'un gos de dos anys a les vint-i-quatre hores de ser adoptat per una particular per, suposadament, haver mossegat a un altre gos de la seva nova casa.

La jutgessa ha requerit a la clínica que aporti la documentació que justifiqui el sacrifici de la mascota, de nom Duque, i que identifiqui tant al professional veterinari que va autoritzar la mort com a la particular que va portar a l'animal.

La decisió es produeix arran d'una denúncia en el jutjat de guàrdia d'Oriola per un presumpte delicte de maltractament amb resultat de mort presentada per la Federació de Protecció Animal d'Alacant (Fedanimal), que agrupa desenes d'associacions de defensa dels drets dels animals de la província.

Fedanimal va denunciar el novembre passat que Duque era un gos sa, fort i de complexió musculosa de raça pastor caucàsic que havia estat abandonat pels seus amos després d'un procés de separació en el qual inicialment s'havia quedat amb la dona.

No obstant això, aquesta no ho volia i posteriorment una resident europea de Catral es va oferir com a casa d'acolliment per a donar al gos una nova família, malgrat això a escasses vint-i-quatre hores de portar-l'hi el va sacrificar en una clínica veterinària de la població «sense causa justificada».

Fedanimal va tenir coneixement de l'ocorregut per publicar-se en una xarxa social (incloses fotos del sacrifici) i es va posar en contacte amb la particular, qui va adduir al col·lectiu que «el gos havia mossegat a un altre més petit» que hi havia en el seu domicili i també «a un familiar», segons consta en la denúncia.

Per al col·lectiu, s'ha infringit l'article 337.3 del Codi Penal per un suposat delicte de maltractament animal amb resultat de mort, per la qual cosa la denúncia es dirigeix contra la particular que acabava d'adoptar i contra el veterinari que va causar la mort «d'un animal completament jove i sa».

A més, la federació considera que el sacrifici infringeix l'article 9 de la normativa autonòmica valenciana de tinença d'animals potencialment perillosos, que obliga el veterinari a reconèixer en dues ocasions, dins dels deu dies següents, al gos que causi ferides de mossegades a persones o animals.

Aquesta norma preveu que el veterinari comuniqui la mossegada a l'ajuntament on estigui domiciliat l'amo, la qual cosa, igual que l'anterior punt, no va passar.

tracking