Diari Més

Què passarà amb el toc de queda i les altres restriccions si es posa fi a l'estat d'alarma?

L'actual estat d'alarma estableix una sèrie de mesures obligatòries que decaurien de no prorrogar-se

La Rambla Nova de Tarragona, buida poc després de les deu de la nit, moment en que ha entrat en vigor el toc de queda.

Rambla Nova, Tarragona, toc de queda, confinament nocturn, restriccionsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol preveu posar fi a l'estat d'alarma el proper 9 de maig, tal i com va avançar dimarts el president Pedro Sánchez. En cas que no es tornés a prorrogar això suposaria que deixarien de tenir efecte algunes de les restriccions que hi ha establertes per controlar la pandèmia del coronavirus. Entre aquestes hi figuren el toc queda, els tancaments perimetrals o les restriccions de mobilitat.

El primer estat d'alarma es va decretar el 14 de març de 2020 i es va acabar a l'estiu, però a l'octubre el Govern en va decretar un altre que finalitza el 9 de maig.

Qui prendrà les decisions si decau l'estat d'alarma?

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, on participen lescomunitats autònomes i el Ministeri de Salut, serà l'encarregat de dictaminar les mesures per abordar la situació epidemiològica.Pedro Sánchez ja ha explicat que pretén mantenir el sistema de cogovernança.

Quines mesures deixarien d'estar en vigor?

Entre les mesures que deixarien de tenir efecte hi ha el toc de queda entre les 23 i les 06 hores; els confinaments perimetrals i la limitació de les reunions a sis persones.

tracking