Diari Més

Més de 60 milions de dosis de la vacuna de Janssen podrien estar contaminades

Pertanyen a la planta de Baltimore, on la setmana passada ja es van retirar 15 milions de dosis per contaminació creuada

Fàbrica d'Emergent a Baltimore.

Més de 60 milions de dosis de la vacuna de Janssen podrien estar contaminadesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 60 milions de dosis de la vacuna contra el coronavirus de la farmacèutica Janssen (Johnson &Johnson) podrien estar contaminades, fet que comportaria que s'haguessin de llençar. Segons ha avançat The New York Times, la setmana passada ja es van haver de retirar 15 milions de dosis a la planta que la companyia Emergent BioSolutions té a Baltimoreper una contaminació creuada amb dosis de la vacuna desenvolupada per AstraZeneca.

La planta d'Estats Units té una capacitat per produir uns 150 milions de dosis de les vacunes de Janssen i AstraZeneca, però fins ara ninguna dosi ha superat els controls de qualitat per poder administrar-se.

Segons explicaThe New York Times,la fàbrica s'enfronta a «problemes seriosos» per les seves pràctiques que comporta que a vegades «ignoren o se salten procediments.

No seria el primer cop que la companyia perd part de la producció per por a que estigui contaminada. Entre octubre de 2020 i el gener de 2021, EmergentBioSolutionsva haver de descartar cinc lots d'AstraZeneca, d'entre dos i tres milions de dosis cadascun, per estar contaminats o per ser sospitosos d'estar contaminats, segons el mitjà.

tracking