Diari Més

L'EMA investigarà si els assajos clínics de la Sputnik van complir amb els estàndards ètics

El responsable del RDIF va assegurar que no va haver-hi pressió sobre aquestes persones perquè participessin en les proves  

Actualment, 40.000 voluntaris participen en la fase tres.

La vacuna russa Sputnik V té una eficàcia de més del 95% i costarà menys de 10 dòlarsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Europea del Medicament (EMA)iniciarà una investigació per establir si els assajos clínics de la vacuna russa Sputnik V van complir amb els nivells científics i ètics adequats, assenyala aquest dimecres el Financial Times.

La perquisició, que començarà la setmana vinent, respon a la inquietud del regulador europeu davant la possibilitat que aquests assajos no van complir amb la «bona pràctica clínica», agrega el periòdic britànic.

A nivellinternacionlhi ha uns estàndards acordats per assegurar que els assajos dels medicaments estan dissenyats i es realitzen adequadament, recorda elFinancial Times.

Rússia ha indicat que militars i empleats de l'Estat han participat en els assajos de la vacuna, desenvolupada en un laboratori estatal i finançada pel Fons Rus d'Inversió Directa (RDIF, en anglès), un fons sobirà del Kremlin.

El responsable delRDIF,KirillDmitriev, va dir al Financial Times que no va haver-hi pressió sobre aquestes persones perquè participessin en les assajos i va recalcar que la Sputnik V va complir amb «totes les pràctiques clíniques».

L'EMAencara no ha decidit si aquesta preparat rus serà utilitzat als països de la Unió Europea (UE).

Dmitrievva assenyalar que els reguladors en els 59 països que ja han aprovat la Sputnik V van revisar de manera «rigorosa» les dades i van quedar satisfets que va complir amb «la bona pràctica clínica».

La vacuna Sputnik V ja és utilitzada en nombrosos països, entre ells d'Amèrica Llatina.

tracking