Diari Més

Economia

Hisenda aprova el fraccionament en 6 pagaments de l'IRPF per als afectats per un ERTO

Els deutes fraccionats amb aquest mecanisme extraordinari no podran superar els 30.000 euros

Un home mirant la pàgina web del Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE).

Els tràmits en línia del SEPE segueixen sense funcionar una setmana després del ciberatacACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Hisenda ha aprovat una ordre ministerial que permet als treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) el 2020 la declaració del qual de l'IRPF surti a ingressar fraccionar el pagament en sis vegades sense interessos.

L'ordre ministerial, publicada aquest dimecres en el BOE, entra en vigor de manera immediata, amb el que coincideix en el temps amb l'inici de la campanya de la renda de 2020 aquest 7 d'abril.

Tal com havia avançat Hisenda la setmana passada, aquesta mesura, destinada a alleujar els efectes de la pandèmia de coronavirus, permetrà als afectats per ERTO el 2020 que hagin cobrat una prestació accedir a un fraccionament del pagament més avantatjós que l'habitual, que el divideix en dues vegades.

En concret, aquest col·lectiu podrà dividir la quota a pagar -tant si és individual com a conjunta- en sis vegades, que abonarà els dies 20 de cada mes començant pel 20 de juliol, sense interessos de demora.

Els deutes fraccionats amb aquest mecanisme extraordinari no podran superar els 30.000 euros, una quantitat que inclou també altres ajornaments o fraccionaments demanats amb anterioritat, així com pagaments pendents.

A més, el fraccionament només estarà disponible per als imports declarats en termini, ja que les possibles autoliquidacions complementàries presentades després del 30 de juny no podran accedir a aquest mecanisme.

Aquest fraccionament extraordinari s'ha posat en marxa davant les especials circumstàncies que a l'efecte de tributació d'IRPF tenen els treballadors que s'han vist afectats per un ERTO en 2020 i han cobrat una prestació del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Aquests treballadors, en tenir dos pagadors (la seva empresa i elSEPE), han de presentar declaració si els seus ingressos superen els 14.000 euros -sempre que els pagaments de tots els pagadors que no siguin el principal superin els 1.500 euros- en lloc dels 22.000 euros de quan hi ha un solo pagador.

A més, és possible que si les prestacions delSEPEsón poc quantioses a penes se'ls hagin practicat retencions, per la qual cosa hauran d'abonar els impostos no pagats en la liquidació de l'IRPF.

A això s'afegeixen els possibles errors comesos pelSEPE, ja que si s'han rebut prestacions excessives i l'organisme encara no ha reclamat la seva devolució serà necessari declarar-lo tot i pagar els impostos corresponents, encara que es podrà sol·licitar el reintegrament en una declaració complementària posterior.

Per evitar aquesta circumstància, l'Agència Tributària i elSEPEmantindran contactes per a actualitzar les dades corresponents a les devolucions al llarg de tota la campanya de la renda.

tracking