Diari Més

Societat

Espanya eliminarà la llista de races de gossos potencialment perilloses per evitar prejudicis

El proper mes de maig es presentarà un avantprojecte de llei per tal d'analitzar cada gos en particular

Imatge d'arxiu d'un gos pitbull.

Un pitbull mata un gos pequinès i mossega el braç a la seva propietària a ReusInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern presentarà el proper mes de maig un avantprojecte de llei per eliminar lallista de races potencialment perilloses de gossos. Segons ha informat 20 Minutos, es vol modificar la Llei 50/99 per fixar-se en el comportament individual dels animals de companyia sense tenir en compte «la raça concreta amb la qual ha nascut» i evitar així prejudicis. La norma establirà un mecanisme de validació de comportament de cada exemplar.

A més, establirà que els gossos que necessitin algun «tractament especial» s'hauran d'educar amb tècniques de millora de comportament per deixar de ser perillossos.

El director general de DretsAnimalsdel Govern, Sergio García Torres, ho ha anunciat en una jornadaorganitzada per la Real Sociedad Canina Española.

SegonsGarcía, la nova llei homogeneïtzaràles 17 normatives autonòmiques per establir un marc comú. A més, es crearà un registre de centres de benestar animal, de recollida d'animals i d'entitats de protecció animal. També s'implantarà un RegistreNacional de Professionals de comportamentieducaciócanina, un de Nuclis Zoològics i un de Criadors de Companyia.

També s'obligarà a identificar els animals de companyia abans que puguin ser comprats i dins dels tres primers mesos de vida perquè la cria estigui controlada, al mateix temps que es posarà en marxa un Registre Nacional d'Inhabilitació per a la Tinença d'Animals de Companyia en el qual s'inclourà a tots els condemnats per maltractament, que no podran registrar cap animal al seu nom.

tracking