Diari Més

La Xina aprova la seva cinquena vacuna, feta a partir de cèl·lules de hàmster

S'ha desenvolupat en rèpliques de cèl·lules de l'animal

Un hàmster.

La Xina aprova la seva cinquena vacuna, feta a partir de cèl·lules de hàmsterPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina ha aprovat ja la seva cinquena vacuna, que ha estat creada a partir de cèl·lules ovàriques de hàmster. Així n'informa The New York Times, qui afegeix que ha estat produïda i desenvolupada per empreses nacionals.

La vacuna ha estat fabricada per l'empresa xinesa CanSino Biologics, juntament amb la col·laboració de l'exèrcit xinès i no ha estat a partir de hàmsters vius, sinó d'una rèplica del seu teixit cel·lular.

El codi genètic present en la proteïna S del SARS-Cov-2 es transfereix a les cèl·lules ovàriques de l'animal i, a partir d'aquí, es crea la vacuna. El paper de l'esmentada proteïna és essencial per induir la creació d'anticossos contra el virus i representa el punt de partida de la major part de les vacunes fabricades. Les cèl·lules del hàmster comencen a produir aquesta proteïna S de forma independent i, a poc a poc, se n'incrementa el nombre.

En les fases anteriors de la fabricació de la vacuna no es van detectar errades i, segos la mateixa informació, Uzbekistán ha aprovat el seu ús després de testar-la voluntàriament en la seva població.

tracking