Diari Més

Fernando Simón: «Es va confinar a la població perquè no sabíem què fer»

També aposta per haver estat «més durs» en alguns moments de la pandèmia

Els científics apunten a la manca de coordinació entre el ministeri i les comunitats autònomes.

Fernando SimónEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha concedit una entrevista a través de YouTube a Joan March, de l'Escola Andalusa de Salut Pública, en la qual ha respost moltes preguntes relacionades, sobretot, amb l'inici de la pandèmia.

Sobre la primera onada, ha reconegut que es podria haver evitat el confinament «en el cas que haguessin tingut una experiència prèvia». En aquest sentit, ha destacat que «es va fer perquè hi havia moltes incògnites sobre quines mesures servirien i quines no».

«Si haguéssim tingut l'experiència d'un confinament en la primera onada, segurament tampoc hauria estat igual», manifesta, tot afegint que «que algú surti sol de casa no suposa un risc per a la resta, però durant el confinament hi havia molta pressió perquè aquest fet no es produís».

A banda, pel que fa al nombre de professionals en l'Atenció Primària Fernando Simón diu que «no estava ben dimensionat» i també reconeix que el passat estiu «no vam aconseguir donar els missatges adequats». «Podríem haver estat més durs en el moment adequat», sentencia.

tracking