Diari Més

Descobreixen que els pacients covid que seguien tractaments anticoresterol van reduir la mortalitat

Els tractaments amb estanines, que controlen els nivells de greixos en sang, van aconseguir minimitzar els efectes greus de la malaltia

Els pacients recuperats al planeta ascendeixen a 37,3 milions.

Els casos globals de coronavirus s'eleven a 52,1 milions, amb 579.000 nous contagisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) demostra que els pacients amb covid que durant l'hospitalització van mantenir els seus tractaments amb estatines (fàrmacs usats per a controlar l'hipercolestoremia) van reduir la mortalitat i van desenvolupar menys complicacions.

La recerca, que signen 25 internistes espanyols i estudia a 11.523 pacients inclosos en el Registre SEMI-Covid, revela que mantenir les teràpies amb estatines durant l'hospitalització per covid també va reduir la necessitat de ventilació mecànica invasiva així com les taxes d'incidència de lesió renal aguda i la síndrome de distrès respiratori agut (SDRA).

Segons detalla la investigació, «l'evidència suggereix que les estatines exerceixen activitat antiviral i podrien bloquejar la infectivitat dels virus encapsulats».

A més, suggereix l'estudi que «les estatines, com a antiinflamatoris, juguen un paper crític en la inhibició de la infecció per coronavirus a causa dels seus efectes sobre l'endoteli vascular».

La recerca, les conclusions de la qual han estat publicades en la revista científica 'Srugs (Springer Nature)', indica que les interaccions farmacològiques constitueixen una de les raons per a no mantenir els tractaments previs durant l'hospitalització per covid.

Quan la malaltia que causa la covid es tracta amb medicaments antiretrovirals o antibiòtics es recomana que els prescriptors parin esment a les possibles interaccions amb altres fàrmacs.

En el cas dels tractaments amb estatines (usadew per al control dels nivells de lípids en sang) es va constatar una menor mortalitat a més de menys incidència de sèpsia (4,8 per cent en els qui els van mantenir enfront del 9,8 per cent entre els qui no van continuar amb les estatines a l'hospital).

No obstant això, l'estudi conclou que es precisen més recerques prospectives i assajos clínics per a establir els mecanismes a través dels quals les estatines exerceixen aquests possibles efectes beneficiosos.

tracking