Diari Més

Laboral

CaixaBank començarà el 13 d'abril la negociació de l'ajust de la plantilla per la fusió amb Bankia

L'entitat no ha donat encara xifres però els sindicats preveuen que afectarà milers de treballadors

Operaris retiren el logo de Bankia de la seu de l'entitat a Madrid i hi col·loquen el de CaixaBank.

CaixaBank retira el logo de Bankia d'edificis emblemàtics com les Torre Kio de MadridACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank ha comunicat aquest dimarts als sindicats que el pròxim 13 d'abril arrencaran els contactes per a negociar l'ajust de plantilla fruit de la fusió amb Bankia.

La direcció del banc ha traslladat a la representació legal de la plantilla la intenció de «iniciar el procediment d'acomiadament col·lectiu previst en l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors amb afectació a tots els centres de treball de l'entitat, així com la modificació substancial de les condicions de treball, d'acord amb l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors», detalla en un comunicat.

CaixaBank encara no ha donat cap mena d'orientació sobre a quantes persones pot afectar la retallada de plantilla, però els sindicats donen per descomptat que serà significatiu, de milers de persones.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ja va revelar recentment que l'ajust de la plantilla es començaria a negociar després de Setmana Santa, i va subratllar que es faria amb criteris «no traumàtics» i prevalent la «voluntarietat i la meritocràcia», per a retenir als millors, i no els criteris d'edat.

L'objectiu del banc és tenir tancada la negociació a la fi del segon trimestre de l'any. «Ho farem bé, com hem fet en el passat», va apuntar Gortázar.

L'ajust de plantilla és un dels principals reptes de l'entitat per a enguany, a més de la integració tecnològica amb Bankia.

Actualment, la nova CaixaBank, el banc sorgit de la fusió per absorció de Bankia per part de CaixaBank, dóna feina a unes 46.000 persones a Espanya, i sobre aquesta plantilla s'haurà de fer l'ajust, ja que el negoci de Portugal, és a dir, BPI, queda fora de la retallada laboral.

Ahir dilluns CaixaBank va iniciar la unificació de la marca en la seva xarxa d'oficines 'retail', substituint la marca Bankia, procés que està previst que es desenvolupi i completi en nou setmanes.

L'entitat, presidida per José Ignacio Goirigolzarri i dirigida per Gonzalo Gortázar, té 623.800 milions d'euros en actius totals a Espanya, la qual cosa la converteix en el banc de major dimensió del mercat domèstic, amb una rellevant posició a nivell europeu.

La nova CaixaBank té presència en uns 2.200 municipis i en 350 és l'única entitat amb representació.

tracking