Diari Més

El món supera els 130 milions de casos i la corba de contagis continua pujant

Ja s'han administrat prop de 650 milions de dosis de vacunes anticovid

Un sanitari a Venècia.

El món supera els 130 milions de casos i la corba de contagis continua pujantEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos globals de covid-19 han superat avui la barrera dels 130 milions, i en els últims set dies hi han hagut més de quatre milions de contagis, alguna cosa que no passava des de mitjans de gener, segons les estadístiques de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els morts al planeta per covid sumen 2,84 milions, dels quals 71.000 van morir la setmana passada, tercera consecutiva en la qual pugen els decessos.

La tendència és molt preocupant, ja que es tem que les xifres augmentin a un ritme encara major en els pròxims dies, com a ressaca a les festes de Setmana Santa, atès que en aquestes vacances han augmentat els desplaçaments i les reunions familiars en molts països.

L'augment de casos és més palès en regions com Àsia i Orient Mitjà, mentre a Europa i Amèrica, els continents que més han sofert la pandèmia, les xifres són una mica més estables.

Preocupa especialment el cas de l'Índia, on la xifra de nous casos està augmentant exponencialment i aquest dilluns es va superar per primera vegada des de l'inici de la pandèmia la barrera dels 100.000 nous positius diaris.

Segons el Ministeri de Salut indi, el país va registrar 103.558 casos en les últimes 24 hores, elevant el nombre absolut de contagis fins als 12,5 milions.

Tampoc remeten els casos diaris en països com França, nació que ha superat en contagis a Rússia i ja és la quarta més afectada per la pandèmia després dels Estats Units, el Brasil i l'Índia.

En la part positiva, nacions on la vacunació avança amb rapidesa, com els Estats Units o el Regne Unit, han aconseguit que la seva corba de nous casos no augmenti en aquest moment d'expansió del virus en altres latituds.

Tampoc Espanya, un dels països més colpejats per la pandèmia en 2020, està sofrint un fort augment dels contagis.

Al món s'han administrat prop de 650 milions de dosis de vacunes anticovid, i els Estats Units és el que més ha inoculat, 160 milions, seguit de la Xina, amb 130 milions, mentre que la Unió Europea frega els 80 milions.

tracking