Diari Més

Un error destrueix 15 milions de vacunes de Johnson&Johnson als Estats Units

La companyia supervisarà ara de primera mà a la planta del fabricant que va danyar les dosis

La vacuna Janssen produida per la companyia Johnson&Johnson.

Un error destrueix 15 milions de vacunes de Johnson&Johnson als Estats UnitsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un error provoca la destrucció completa de 15 milions de vacunes deJohnson&Johnsonals Estats Units. Els fets van succeir aquest dimecres en una planta de la companyia EmergentBioSolutionson treballen per produir tant la vacuna d'AstraZeneca com la deJohnson&Johnson. Els treballadors de la planta van barrejar per error ingredients de les dues vacunes i això va provocar que 15 milions quedessin inservibles.

Aquest fet ha afectat, de rebot, a la distribució de les vacunes, ja que ha forçat la interrupció dels enviaments que tenien programats. D'altra banda, la companyia supervisarà ara de primera mà la planta fabricant.

La decisió preveu igualment que el laboratori ja no produeixi la vacuna deAstraZeneca, que encara no ha rebut l'autorització d'emergència de l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, en anglès) per a ser distribuïda als EUA

En un comunicat, Johnson & Johnson va indicar aquest dissabte que està assumint «tota la responsabilitat quant a la fabricació de la substància farmacològica per a la seva vacuna covid-19 en les instal·lacions deEmergentBioSolutionsInc.Bayview».

«La companyia està agregant líders dedicats a les operacions i la qualitat, i augmentant significativament la quantitat de personal d'operacions de fabricació, qualitat i tècniques per a treballar amb els especialistes de la companyia que ja estan enEmergent», va apuntar el comunicat, sense precisar majors detalls.

tracking