Diari Més

Una PCR confirma el positiu de covid-19 del president argentí Alberto Fernández tot i estar vacunat

Està vacunat amb la primera dosi de la vacuna russa Sputnik V

El president d'Argentina, Alberto Fernández.

Prova de PCR confirma el positiu de covid-19 del president argentí Alberto FernándezEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l'Argentina, Alberto Fernández, que va complir ahir 62 anys i que ja havia estat vacunat contra la covid-19, va rebre aquest dissabte la confirmació d'haver contret el virus després d'haver donat positiu en una prova dePCR, segons un comunicat de la unitat mèdica presidencial.

«Es confirma el diagnòstic d'infecció per COVID-19 en rebre el dePCRpositiu, deixant en clar que el quadre clínic és lleu degut en gran part a aquest efecte protector de la vacuna rebuda», diu el comunicat oficial que signa el metge Federico Saavedra.

«Vull transmetre que en el dia de la data, he avaluat al Primer Mandatari qui es troba estable, asimptomàtic, amb paràmetres dins de rangs de normalitat», agrega.

Fernández va contreure covid-19 després d'haver rebut el 21 de gener passat la primera dosi de la vacuna Sputnik-V i posteriorment haver estat inoculat l'11 de febrer amb la segona.

El mandatari havia informat passada la mitjanit en el seu compte de Twitter que després de presentar un registre de febre de 37.3 i un lleu mal de cap, s'havia realitzat un test d'antigen que havia donat positiu de covid-19, però que es trobava bé

Per a confirmar la infecció, Fernández es va realitzar una prova dePCRi ha romàs aïllat, complint el protocol vigent i seguint les instruccions del seu metge personal.

També va cancel·lar una reunió que teniaagendadaamb l'alcalde de Buenos Aires, l'opositor Horaci RodríguezLarreta, avui al matí per a analitzar l'augment de contagis que es ve donant al país en els últims dies.

Passat el migdia d'avui va declarar a la ràdio AM 750: «Em sento bé», i va dir que no tenia «cap símptoma preocupant» i va confirmar que realitzaria aquesta tarda unavideollamadaambLarreta.

La seva parella, FabiolaYañez, que va donar negatiu en el «test ràpid» que es va fer al mateix moment que Fernández, segons va anunciar en el seu compte Instagram, roman aïllada, igual que altres funcionaris del govern de Fernández que es van reunir amb ell en l'última setmana, segons fonts oficials.

L'últim problema de salut de Fernández conegut públicament es remunta a juny de 2019, quan encara era precandidat a la Presidència per a les eleccions d'octubre d'aquest any: en aquest moment es va informar que patia una inflamació en la membrana que cobreix la cavitat toràcica i els pulmons.

El diagnòstic es va produir en fer-se diversos estudis després de sofrir tos persistent.

Ja llavors, el propi polític peronista va declarar que fa «molts anys» va tenir un coàgul en el pulmó.

tracking