Diari Més

Margarita del Val i César Carballo coincideixen en la data que suposarà una millora de la pandèmia a Espanya

Els dos han donat el mateix termini: vuit setmanes

César Carballo i Margarita de Val en una imatge d'arxiu.

Margarita del Val i César Carballo coincideixen en la data que suposarà una millora de la pandèmia a Espanya20minutos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La viròloga Margarita delVali el doctor César Carballo s'han convertit en dos de les veus més mediàtiques en la pandèmia. Les seves prediccions i anàlisis de tot el que esdevé a Espanya pel coronavirus han estat precises i ells ha fet que multitud de televisions i mitjans escrits recorrin a les seves explicacions per a donar llum a la crisi que assola al nostre país i la resta del món.

En els últims dies, tots dos han coincidit en el termini que quedaria a Espanya per a notar una important millora en la pandèmia. Els dos han donat el mateix termini: vuit setmanes. Això faria pensar que la situació a Espanya pot començar a canviar ostensiblement a partir del mes de juny, a les portes de l'estiu, unes dates en les quals tota la població i les autoritats tenen dipositades grans esperances.

Margarita delValdemanava aquests dies a la població que aguant «vuit setmanes més» ja que serà a partir d'aquí quan «podrem plantejar-nos una nova situació».

Posa dues grans condicions que han de complir-se abans. «Han d'estar vacunats tots els de risc, hem de continuar protegint-los», explicava durant una entrevista a Catalunya Ràdio. Després d'aquestes vuit setmanes «ja anirem veient com va. Fins que no estiguin tots els de risc vacunats hem de tenir tots paciència».

La científica del CSIC ha insistit en la seguretat de les vacunes i ha demanat a la població confiança, insistint als espanyols que es vacunin amb la injecció que els toqui: «Totes les vacunes que tenim són molt bones quant a eficàcia i quant a seguretat, això per descomptat. Totes ens baixen el destí de risc que tindríem a un molt millor. Les persones que anaven a morir, una vacuna molt potent igual els col·loca en una situació asimptomàtica o de símptomes lleus i una una mica menys potent li col·loca amb símptomes moderats, però en qualsevol cas moltíssim millor que morir, que UCI, que símptomes greus. Totes són bones per a tots».

El doctor Carballo, per part seva, assenyalava en El programa d'Ana Rosa que la gent de 65 o més anys hauria de tenir una mica més de paciència i ànim perquè «pensem que en vuit setmanes estaran vacunats».

L'expert demanava a tota la població que «extremin les mesures de cura» i avisava a tots els membres de la família: «No és el moment de reunions familiars, de celebrar l'aniversari de l'avi... compte, aguantin 8 setmanes més!».

Alhora, donava una data similar a l'aportada per Margarita delVal. Carballo espera també que a la fi de maig la situació millori considerablement: «Parlem de finals de maig, tota la població de risc estarà vacunada i estarà fora de perill».

tracking