Diari Més

La variant britànica de la covid-19 és especialment perillosa per als qui viuen amb mascotes

L'expert José Antonio López assegura que aquesta variant es pot transmetre a més animals que patiran símptomes

Les fures i visons, especialment vulnerables.

La variant britànica de la COVID-19 és especialment perillosa per als qui viuen amb mascotesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte i abans que comencés la tertúlia política, La Sisena Nit es va centrar en la covid-19. A la vora del que podria ser una quarta ona i amb les diferents variants creixent de manera exponencial, el viròleg José Antonio López va transmetre els resultats d'un recent estudi.

Segons aquest, la variant britànica hauria de preocupar especialment les persones que viuen amb mascotes. Però, per què? López va explicar que, si bé la variant deWuhanes passava, sobretot, a felins que travessaven la malaltia de manera asimptomàtica, amb la versió britànica no ocorre així.

I és que, sembla ser que aquesta es pot transmetre a més animals que, a més, ara sí que tenen símptomes. Especialment, les fures i els visons, tal com va especificar. I no sols això, sinó que els propis animals poden retransmetre-la a humans, un altre aspecte que amb la variant deWuhanera molt improbable.

Un virus sistèmic

La informació va il·lustrar que, en cas de tenir mascotes, s'hauria d'extremar precaucions a manera de prevenció, perquè la capacitat de transmissió és major que abans i la simptomatologia més greu.

«La variant britànica en les mascotes és un virus sistèmic, molt semblant a com ho és en humans, però amb simptomatologia variada i bastant més greu que la que proporcionaven les variants prèvies», va alertar el viròleg.

tracking