Diari Més

El doctor Carballo carrega contra els polítics: «El més fàcil és culpar a la gent, comportin-se i facin el seu treball!»

El metge adjunt del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal, César Carballo, s'indigna per la gestió política de la pandèmia

El doctor César Carballo.

El doctor Carballo carrega contra els polítics: «El més fàcil és culpar a la gent, comportin-se i facin el seu treball!»La Sexta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb Espanya a les portes d'una quarta ona de la pandèmia del coronavirus, el metge César Carballo, adjunt del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal, ha mostrat la seva indignació en assenyalar les fallades de la gestió política en aquesta crisi sanitària.

En ple debat en el programalaSextaNoche, Carballo ha indicat que «el fàcil és tirar-li la culpa a la gent. Ens diuen que ens comportem per Setmana Santa... Comportin-se vostès! No han fet el seu treball, que és donar-nos un sistema sanitari eficient», ha assegurat.

Respecte al ritme de vacunació contra el coronavirus, el doctor ha destacat «l'estirada d'orelles» que ha donat l'OMS a Europa: «A quin ritme estem vacunant? Com es pot tancar en Dijous Sant i Divendres Sant, amb gent de 80 anys encara sense vacunar?», s'ha preguntat l'expert.

Carballo s'ha referit així a casos com l'ocorregut durant aquests dies festius en la Comunitat de Madrid. A pesar que el procés de vacunació ha continuat amb determinats grups en elWandaMetropolità i l'Hospital Infermera IsabelZendal, els centres d'Atenció Primària -on es vacuna a majors de 80 anys que viuen en els seus domicilis- han estat tancats durant els festius de la Setmana Santa.

Així mateix, elurgenciòleg ha alertat que les quarantenes de 10 dies no són suficients amb les noves variants, especialment la britànica. «Portem dient aquí un mes que els aïllaments són insuficients a 10 dies, això depèn del Govern. Per què no s'augmenten a 14 dies? És clara l'evidència científica, és clar que aquesta variant dura molt més temps», ha subratllat.

Un altre assumpte polèmic que el doctor Carballo també ha criticat ha estat l'arribada de turistes estrangers. «Deixarem entrar francesos aquí amb 800 d'incidència acumulada? Ens estem jugant l'estiu. Caldrà dir: per sobre de 250, que és el risc extrem, a més de presentar laPCR, hauran de fer un aïllament, com s'està demanant en altres llocs», ha demandat.

Carballo ha enumerat també altres fallades, com «la liberalització dels test» -que apliquen altres països- o el rastreig de casos, que «amb aquests límits que tenim no val de res si no tenim una incidència acumulada per sota de 50, perquè caldria rastrejar a tota la població».

Després de fer aquest repàs, el metge ha esclatat contra els errors de gestió dels polítics: «Deixin ja de criminalitzar a la gent i facin el seu treball, que és molt fàcil dir que quan estiguem en una quarta ona serà perquè la gent ha sortit per Setmana Santa. Facin el seu treball, i vacunin demà, tarda i nit. Si ho diuen, facin-ho. Obrin els centres de salut i paguin a la gent perquè vagi a vacunar, però facin el seu treball i no criminalitzin a la gent, ja està bé!», ha resolt.

tracking