Diari Més

Set morts al Regne Unit per coàguls després de vacunar-se amb AstraZeneca

L'Agència Reguladora de Medicines i Cures assegura que els riscos són «molts petits»

Imatge d'arxiu de la vacuna d'AstraZeneca.

Mor de trombosi una sanitària noruega dos dies després de ser vacunada amb AstraZenecaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set persones han mort al Regne Unit a causa d'uns rars coàguls de sang després de rebre la vacuna de AstraZeneca contra la covid-19, segons va poder saber la BBC.

L'Agència Reguladora de Medicines i Cures per a la Salut (MHRA, en anglès) del Regne Unit va assenyalar ahir que van identificar 30 casos d'uns rars coàguls de sang entre els 18,1 milions de persones vacunades amb aquest preparat fins a finals de març.

Aquest organisme regulador va puntualitzar, no obstant això, que els riscos associats a aquests coàguls són «molt petits» i que la població hauria d'acceptar la vacuna quan sigui oferida per la Sanitat.

Dels 30 incidents, 22 corresponen a trombes cerebrals venosos (CVST, per les seves sigles en anglès) i vuit a altres problemes relacionats amb la coagulació de sang amb baixes plaquetes.

La cadena BBC va afirmar aquest dissabte que va poder saber dels reguladors que set d'aquestes persones vacunades han mort i que prossegueixen les recerques per a determinar si és el preparat de AstraZeneca el responsable de causar aquests trombes.

Aquesta informació surt a la llum després que Alemanya decidís suspendre l'ús de AstraZeneca per a les persones menors de 60 anys davant el temor d'un possible vincle amb coàguls.

A banda d'aquest preparat, el Regne Unit està vacunant amb el de Pfizer i més de 30 milions de persones ja han rebut almenys la primera de les dues dosis d'una d'aquestes vacunes.

tracking