Diari Més

La llum solar inactiva el coronavirus vuit vegades més ràpidament del que es pensava

Els raigs UVB colpegen l'ARN del virus

Els raigs del Sol penetren pels núvols.

La llum solar inactiva el coronavirus vuit vegades més ràpidament del que es pensavaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip de científics està investigant com la llum solar inactiva el SARS-CoV-2, després d'adonar-se que existeix una evident discrepància entre la teoria més recent i els resultats experimentals: el coronavirus s'inactiva amb els raigs del Sol fins a vuit vegades més ràpidament en experiments del que va predir el model teòric més recent.

Tal com recull Science Alert, la recerca està dirigida per Paolo Luzzatto-Fegiz, enginyer mecànic de la Universitat de Califòrnia en Santa Bàrbara (UCSB), a Califòrnia (els EUA). Ha estat publicada en The Journal of Infectious Diseases.

«La teoria assumeix que la inactivació funciona fent que els raigs UVB colpegin l'ARN del virus i el danyin», va explicar Luzzatto-Fegiz, però la discrepància suggereix que està succeint alguna cosa més que això, i esbrinar què és pot ser útil per a controlar el virus.

La llum ultraviolada, o la part ultraviolada de l'espectre, és absorbida fàcilment per unes certes bases d'àcids nucleics en l'ADN i l'ARN, la qual cosa pot fer que s'uneixin de maneres difícils de fixar.

tracking