Diari Més

Els francesos no podran allunyar-se més de 10 quilòmetres de casa o beure alcohol al carrer... però sí poden venir a Espanya

França confina tot el país durant el mes d'abril per lluitar contra la pandèmia

El president de França, Emmanuel Macron, durant un discurs adreçat a la nació.

el president de França, Emmanuel Macron, durant un discurs adreçat a la nació en què anuncia el tancament d'escoles per l'augment de contagis de la covid-19. París, 31 de març del 2021. (Horitzontal)ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França accelera aquest cap de setmana la seva lluita contra la pandèmia amb un confinament a partir d'aquest diumenge en tot el país i durant tot el mes d'abril. Un confinament que inclourà, entre altres mesures, la necessitat de justificar sortides a una distància superior als 10 quilòmetres des del domicili, la prohibició de beure alcohol al carrer o el tancament dels col·legis. Malgrat això, els francesos que vulguin continuar venint a Espanya podran fer-ho, sempre amb unaPCRnegativa.

Així ho va anunciar aquesta setmana el president, EmmanuelMacron, en la seva setena intervenció solemne davant els ciutadans des que al març de 2020 afirmés «Estem en guerra», i que cada vegada ha servit per a comunicar noves restriccions per a intentar frenar la covid-19.

Els comerços considerats no essencials també tancaran en tot el territori. Hi haurà 150.000 comerços tancats, amb un cost estimat de 11.000 milions d'euros al mes, segons els càlculs del Ministeri d'Economia i Finances.

Aquest nou confinament, que entra en vigor aquest diumenge i durant quatre setmanes, manté un toc de queda general de set de la tarda a sis del matí i estén a tot el país la prohibició de viatges entre departaments i la necessitat de justificar sortides a una distància superior als 10 quilòmetres des del domicili. També preveu la prohibició de beure alcohol al carrer amb la meta d'evitar aglomeracions. No obstant això, encara que les autoritats franceses desaconsellen sortir del país, sí que poden entrar a Espanya amb unaPCRnegativa.

«Està desaconsellat viatjar a Espanya per a fer turisme o activitats d'esbarjo i tot passatger que viatge a Espanya haurà de completar un formulari personal i no transferible. Una vegada completat i signat aquest formulari, el viatger haurà de facilitar el seu telèfon i adreça, per a ser localitzat. A l'entrada del territori espanyol s'exigeix un testPCRnegatiu, realitzat 72 hores abans i des del 30 de març, aquest document també s'exigirà a les fronteres terrestres», estableix la normativa a França, segons recull ABC.

«Si sabem organitzar-nos, veurem la llum al final del túnel», va dirMacrona la població, en un discurs del dimecres en el qual, després de reconèixer que els francesos han passat un any de «sacrificis», els va demanar un altre «esforç suplementari».

El president va admetre que la circulació del virus, amb variants més contagioses, es manté de manera activa i s'ha accelerat aquestes últimes setmanes, de manera que el dispositiu en marxa ha resultat insuficient.

Macron, que fins ara s'havia resistit a un tercer confinament, finalment ha acceptat aquesta versió del mateix després dels advertiments de responsables hospitalaris, que aquesta setmana van avisar que a l'actual ritme haurien de rebutjar a pacients en intensius per falta de mitjans.

tracking